Kahden näytön Yotaphone-puhelin on myös e-kirjojen lukulaite

Kirjallisuuden ystävä, joka haluaa selvitä mahdollisimman vähällä tavaramäärällä, käyttää luultavasti lukulaitetta kirjojensa lukemiseen. Mikäli lukulaitekin tuntuu olevan liikaa, myös älypuhelimessa on mahdollista lukea kirjoja. Mikä parasta, nyt on tarjolla sellainen vimpain, jossa on sekä lukemiseen tarkoitettu E ink –erikoisnäyttö että puhelimissa normaalisti käytetty LCD-värinäyttö.

Yotaphone puhelin ja lukulaite

Keksinnön nimi on Yotaphone. Se on Android-ohjelmistolle rakennettu älypuhelin, jossa on kaksi näyttöä: toisella puolella LCD-värinäyttö ja toisella puolella E ink –mustavalkonäyttö. Kun käytetään älypuhelinta, katsellaan värinäyttöä, ja kun halutaan lukea, katsellaan mustavalkonäyttöä.

Yksinkertainen ja houkuttelevalta kuulostava idea. Toteutus on kuitenkin ollut hankala, sillä eihän kukaan halua valtavan paksua tiiliskiveä kanniskella mukanaan vain kahden näytön vuoksi.

Forbesin toimittaja sai usean päivän testijaksoksi Yotaphone-puhelimen käyttöönsä, jonka perusteella hän arvioi, että laitteen ensimmäinen versio ei vielä ole suuren yleisön tuote. Kahden näytön välillä on tehtävä tiettyjä toimenpiteitä, jotta ne saa toimimaan haluamallaan tavalla. Lisäksi E ink –näytön kosketusohjaus poikkeaa totutusta. Hyvänä puolena testaaja piti huomattavaa akun säästöä, jonka saa aikaiseksi käyttämällä E ink –näyttöä esimerkiksi sähköpostiin, Twitteriin ja moneen muuhun sovellukseen.

Yotaphone puhelin ja lukulaite

Teknisiä ominaisuuksia

– Värinäyttö 4.3 tuumaa, 720 x 1280 kuvapistettä, LCD.
– Mustavalkoinen E ink -näyttö 4.3 tuumaa, 360 x 640 kuvapistettä, 16 harmaan sävyä.
– Kamera 13 megapikseliä, toinen kamera 1 megapikseli.
– Video 1080p 30fps; H.263, H.264 AVC, MPEG-4, WebM.
– WiFi 802.11 a/b/g/n.
– Bluetooth v4.0.
– GPS + Glonass.
– Android 4.2.2 –käyttöjärjestelmä.
– CPU Dual Core 1.7 GHz Krait.
– Mitat 133.6 x 67 x 9.99 mm. Paino 146 gr.

Yotaphone-puhelimia voi ennakkotilata yhtiön nettisivulta, mutta hinta sivulta ei vielä selviä.

Mikäli E ink –erikoisnäytöllä varustettua puhelinta itselleen haluaa, yksi vaihtoehto on Onyx, joka lyhyen kokeilun perusteella vaikutti toimivalta laitteelta.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image