Kolmiulotteiset kannet kirjoihin 3D-kirjoittimella

Kirjan kannet ovat tärkeä elementti monessakin mielessä. Kansiaiheella houkutellaan lukijoita, tehdään haluttaessa taidetta ja myös viestitään kirjan sisällöstä. Kirjojen kansia suunnittelevat ammattilaiset saattavat saada työhönsä uuden ulottuvuuden mikäli 3D-kirjoitinten käyttö yleistyy. Chang-rae Leen kirjaan On Such a Full Sea kustantaja teetti jo kolmiulotteiset kannet.

Chang-rae Lee, On Such a Full Sea

Tarkkaan ottaen Riverhead Booksin julkaiseman On Such a Full Sea -kirjan 3D-elementti on kotelo, joka on suunniteltu näyttämään parhaalta kirjan kannen kanssa.

Videolla kansisuunnittelija kertoo miten hän päätyi lopputulokseen. Myös kirjailija on tyytyväinen uuteen kansitaiteeseen, vaikka muistuttaakin sisällön olevan tärkeintä.

3D-tulostus on uusi tapa tehdä esineitä. Mustesuihkun sijasta 3D-kirjoittimen nopeasti liikkuva kirjoituspää ruiskuttaa muoviseosta, joka jähmettyy hetkessä. Haluttu esine on mallinnettu kolmiulotteisena kuvana, ja annettu 3D-kirjoittimelle. Mallikuvan mukaan kirjoitin piirtää esinettä kerros kerrokselta edeten.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *