Getty Museum tarjoaa taidekirjoja ja taideteoksia sähköisinä kirjoina ja kuvina ilmaiseksi

Getty Museum on vuosien ajan digitoinut – siirtänyt tietokoneelle talteen – lukuisia museon kokoelmiin kuuluvia taideoteoksia ja kirjoja. Museo ei kuitenkaan ole kätkenyt niitä bittiavaruuden kaukaiseen nurkkaan, vaan tuonut ne kaikkien verkonkäyttäjien iloksi ilmaiseksi saataville.

Getty Museum

Getty Museum, Conservation Institute ja Research Institute ovat julkaisseet runsaan valikoiman taidetta käsitteleviä kirjoja. Osa kirjoista on näyttelyiden pohjalta julkaistuja kuvakirjoja, osa tutkimusta. Paperikirjojen painokset ovat loppu, mutta e-kirjoina teokset saavat uuden elämän verkossa.

Satoja taidekirjoja voi kuka tahansa katsella ja ladata itselleen täältä. Kirjat voi lukea selainohjelmalla tai ladata omalle koneelle. Kummassakin tapauksessa luetaan PDF-muotoon taitettua kirjaa. Koska taidekirjat ovat usein suurikokoisia, sivua voi olla hankala saada sopivaan luettavaan kokoon näytöllä. Tabletilla Gettyn tadekirjojen lukeminen sujui parhaiten, koska sivua voi helposti suurentaa ja pienentää.

Taideteoksia Getty Museum on digitoinut vuoden 2013 loppuun mennessä noin 10 000 kappaletta. Tauluja ja muita museon kokoelmissa olevia taideteoksia pääset katselemaan ja lataamaan täältä.

Getty Museum
Digital image courtesy of the Getty’s Open Content Program.

Lisää tietoa kuvien käyttöoikeuksista ja Gettyn Open Content –ohjelmasta.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image