Käytettyjen kirjojen automaatti korvaa antikvariaatin?

Käytettyjen kirjojen markkinat ainakin rahassa mitattuna ovat melkoisen heikot nykyään, mutta ehkä jotain on vielä tehtävissä. Kanadassa kirjojen päätymistä jätepaperiksi kammoava Dana Clarke on rakentanut toimivan prototyypin automaatista, josta voi ostaa käytettyjä kirjoja ja jonne voi jättää sellaiset kirjat, joista haluaa päästä eroon.

Green Reads, käytettyjen kirjojen automaatti

Green Reads –kirja-automaatit ovat täysin mekaanisia ja säänkestäviä vanhan puhelinkopin kokoisia laitteita, joten ne voi sijoittaa mihin tahansa sopivaan paikkaan sisälle tai ulos.

Automaatin alaosan luukun kautta voi jättää vanhoja kirjoja laitteen hoitajan huoleksi, jonka tehtävä on päättää laittaako kirjan myyntiin vai tekeekö sille jotain muuta. Automaatin rakentaja on päättänyt kaikkien kirjojen myyntihinnaksi kaksi dollaria.

Green Reads –kirja-automaattien rakentamiselle ei vielä ole rahoitusta. Projektin takana oleva Dana Clarke kerää joukkorahoitusmenetelmällä rahaa Indiegogo-palvelussa. Hänen tavoitteenaan on kerätä rahaa 15 kirja-automaattia varten, jotka sitten lahjoitetaan kirjastoille ja kouluille. Yhden automaatin rakentaminen maksaa 5000 dollaria.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *