Musiikin tuottaja on usein tähtien tekijä: kirja Jaakko Salon urasta

Suomessa menestyneet musiikin sovittajat ja tuottajat jäävät edelleen suurelle yleisölle tuntemattomiksi vaikuttajiksi. He tekevät työtään säveltäjien, sanoittajien ja esittävien artistien kanssa levytysvaiheessa, poissa parrasvaloista, mutta tähdentekijä moni tuottaja silti on. Suomessakin lähes jokainen kuitenkin tunnistaa nimen Jaakko Salo. Hänen merkittävästä musiikkiurastaan on ilmestynyt Juha Henrikssonin kirjoittama kirja.

Musiikki: Jaakko Salo –kirjan kansikuva

Juha Henrikssonin kirja Musiikki: Jaakko Salo tuo esiin tuottajan ja sovittajan keskeisen roolin musiikin tuotannossa. Jaakko Salon (1930–2002) pitkän uran kautta kirja avaa lukijoille aikakautta, jolloin suomalainen populaarimusiikki ja viihde etsivät tuoreita toimintatapoja.

Määrätietoisena herrasmiehenä tunnettu Jaakko Salo koulutti laulajatähtiä legendaaristen levy-yhtiöiden Scandian ja Fazerin studioissa. Hän toi sovituksillaan Suomi-iskelmään kansainvälisen tuulahduksen 1950-luvun lopulla. Seuraavina vuosikymmeninä hän uudisti tangoa ja luotsasi tuottajana pop-artisteja tähteyteen. Salo sävelsi myös elokuva-, televisio- ja näyttämömusiikkia.

Juha Henriksson: Musiikki: Jaakko Salo
ISBN 978-952-67401-7-1
Lisätietoja kirjasta täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *