Vanhanaikainen kirjoituskone tietokoneen tai tabletin näppäimistönä

Jokainen joka on oppinut näppäimistön käytön mekaanisella kirjoituskoneella muistaa koneiston metalliset kilahdukset ja kirjasinten napsahdukset telaan. Mekaanisessa kirjoituskoneessa on romanttiset puolensa, mutta harva sillä haluaa enää kirjoittaa. Entä jos yhdistäisi vanhan teknologian romantiikan nykyaikaan? Vanhanaikainen näppäimistö, mutta liitettynä tietokoneesen tai tabletiin?

Qwerkywriter keyboard for pCs and tablets

Yritys nimeltä Qwerkytoys on onnistunut keräämään joukkorahoituksella riittävästi pääomaa vanhanaikaisen näppäimistön ensimmäisen teollisen tuotantosarjan tuottamiseksi.

Tietokoneeseen näppäimistön voi liittää USB-kaapelilla ja tabletiin Bluetooth-yhteydellä.

Tämä ei ole mekaaninen kirjoituskone, joka olisi muunneltu lähettämään ohjaussignaaleja tietokoneelle, vaan elektroninen näppäimistö, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota vanhanaikaiseen ulkonäköön ja näppäimistön tuottamaan mekaanista kirjoituskonetta muistuttavaan ääneen.

Ehkä Qwerkywriter voisi olla hyvä syy jollekin mekaanista kirjoituskonetta edelleen käyttävälle kirjailijalle siirtyä tekstinkäsittelyohjelmaan. Näppäimistö ainakin on arvokkaan tyylikäs kuten vanha kirjoituskone.

Jos Qwerkywriter kiinnostaa, on syytä tarkkailla yhtiön nettisivuja syksyllä 2015, jolloin ensimmäisen tuotantosarjan odotetaan olevan valmis.

Näppäimistön kehittäjä esittelee aikaansaannostaan videolla:

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image