Floridan teknillinen korkeakoulu siirtyi kokonaan sähköiseen kirjastoon

Florida Polytechnic University avasi elokuussa 2014 uuden näyttävän yliopistorakennuksen, jossa moni asia on mietitty uusiksi. Yksi uudistuneista asioista on yliopiston kirjasto, joka tarjoaa opiskelijoille ainoastaan sähköisiä kirjoja ja pääsyn lukuisiin tietokantoihin. Kirjaston henkilökunta koostuu paitsi kirjastoalan ammattilaisista myös tietotekniikan ammattilaisista.

Florida Polytechnic University, photo by FPU
Kuva Florida Polytechnic University.

Yliopiston näyttävän päärakennuksen on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calatrava. Toteutus maksoi 60 miljoonaa dollaria. Uusi sähköinen kirjasto sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa.

E-kirjoja yliopiston uuden kirjaston kokoelmissa on aluksi 135 000 nimikettä. Opiskelijoilla on pääsy kirjakauppaan, joka tarjoaa ensimmäisen lukukerran ilmaiseksi. Kun toinenkin opiskelija haluaa saman kirjan, kirjasto ostaa sen kokoelmiinsa – niin kauan kuin 60 000 dollarin budjetti riittää.

Florida Polytechnic Library, Kathlyn Miller
Kuva Florida Polytechnic University.

Kirjastosta voi myös lainata kannettavia tietokoneita ja tableteja.

Library Journal kertoi uudesta akateemisesta kirjastosta.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image