Amazon Kindle Voyage säätää lukuvalon automaattisesti

Amazon Kindle –lukulaitteita näkee Suomessakin varsinkin kirjallisuuden suurkuluttajien käytössä. Vaikka Amazon siirtyi jo pari vuotta sitten värinäyttöjen aikaan Fire-tabletien myötä, ei yhtiö ole hellittänyt mustavalkonäytöllisten lukulaitteiden kehitystyötä. Kindle Voyage –lukulaitteessa on pari uutta innovaatiota: automaattisesti säätyvä lukuvalo ja fyysisen palautteen antava sivunkääntönappi.

Amazon Kindle Voyage, lukulaite

Amazon Kindle Voyage –lukulaitteessa on 6 tuuman huipputarkka mustavalkonäyttö. Näytölle on saatu mahtumaan kuvapisteitä 300 ppi:n tiheydellä, joka on enemmän kuin parhaiden tabletien pistetiheys. Voyagessa on kosketusnäyttö ja langaton verkkoyhteys.

Suomalaisten Kindle-laitetta harkitsevien lukijoiden on syytä huomata, että Kindlet eivät osaa avata EPUB-muotoisia e-kirjoja. EPUB on kotimaisten kirjakauppojen suosima formaatti. Kindle-laitteisiin voi ostaa kirjoja vain Amazonista.

Entä ne kaksi uutta ominaisuutta, joita aikaisemmin ei ole lukulaitteissa nähty?

Lukulaitteiden mustavalkonäytöt eivät käytä lainkaan valo muodostaessaan tekstiä ruudulle. L’hes kaikkiin uusiin lukulaitteisiin onkin lisätty erillinen valaistusyksikkö, joka valaisee näytön mahdollistaen lukemisen ilman perinteistä lukulamppua. Kindle Voyage osaa ottaa ympäröivän valon määrän huomioon säätäessään ruudulle heijastettavan keinovalon määrää, mutta se varsinainen innovaatio on siinä, että lukemisen edetessä Voyage osaa vähentää lukuvalon määrää. Esimerkiksi sängyssä luettaessa voi olla aivan pimeää. Aluksi silmät kaipaavat kirkasta valoa, mutta vähitellen valon määrää voi vähentää, koska silmä tottuu siihen. Voyage osaa myös tämän.

Lukulaitteissa on yleensä erilliset nappulat sivun kääntämistä varten tai sivua voi kääntää kosketusnäytön reunaa hipaisemalla. Voyagen kehykseen on laitettu kosketusherkkä PagePress-alue. Sormea voi lepuuttaa alueen päällä lukiessa, ja kun haluaa kääntää sivua, pieni painallus saa sivun kääntymään. PagePressin varsinainen juju on fyysisessä palautteessa, jonka se antaa peukalolle ilmaisten käskyn otetun vastaan.

Amazon Kindle Voyage, lukulaite

Voyage on erittäin ohut – vain 7,6 mm. Korkeutta on 162 mm ja leveyttä 115 mm.

Hintaa Voyagella on lähes 200 dollaria. Kelpo lukulaitteita, esimerkiksi Amazonin muita Kindle-malleja ja Kobon laitteita saa myös alle 100 dollarilla.

Amazonin tuotesivu.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image