Kiinnostavatko toisten ihmisten tekemät merkinnät kirjoihin? Nyt niihin voi kurkistaa verkossa

Moni lukee kirjaa kynä kädessään valmiina alleviivaamaan ja tekemään huomautuksia sivuille. Tietokirjoihin kenties tehdään enemmän merkintöjä kuin romaaneihin, mutta The Pages Projects –palvelusta löytyvistä vanhojen kirjojen sivuista voi päätellä, että myös kaunokirjallisuutta luetaan kynän kanssa ja ajatuksia kirjataan suoraan sivuille.

The Pages PRoject

The Pages Project, jossa reunamerkintöjä sisältäviä kirjojen sivuja on katseltavissa, on Erik Schmittin ideasta syntynyt palvelu. Hän peri isoisänsä kirjakokoelman, ja sitä tutkiessaan kiinnostui erityisesti merkinnöistä mitä isoisä oli sivuille tehnyt. Schmitt työskenteli aiemmin Amazon-verkkokaupan työryhmässä, joka kehitti ensimmäisen Kindle-lukulaitteen vuonna 2007.

Tuskin Scmitt itsekään tietää mihin The Pages Project johtaa, mutta eivät tienneet ensimmäisen Kindle-laitteen suunnittelijatkaan, joten tilanne ei ole hänelle aivan uusi.

Palveluun voi lähettää sivuja itsekin. Sivu täytyy valokuvata tai skannata JPG-muotoon. Kuvan koko on oltava vähintään 1500 kuvapistettä leveyssuunnassa.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image