Saksalaiset e-kirjojen ystävät valitsivat vuoden 2014 parhaan lukulaitteen

Saksassa herättiin Amazonin maahantulon mukana sähköiseen kirjallisuuteen. Hyvä valikoima ja edulliset hinnat saivat kansan kiinnostumaan e-kirjoista. Niin paljon, että Saksan kirja-alan yhteenliittymä rahoitti oman lukulaitteen kehittämisen kansalaisille. Vaan oliko Saksan kirja-alan suunnittelema lukulaite asiakkaiden mielestä kuitenkaan se paras tuote?


allesebook.de

Saksan digitaalisen kirjamarkkinan kehitystä seuraava blogi allesebook.de kysyi suoraan lukevalta yleisöltä heidän suosikkiaan vuoden 2014 parhaaksi lukulaitteeksi. Kelvollisia vastauksia tuli yli 500 (tulosten manipulointia torjuttiin usealla eri tekniikalla).

Kobo-merkkinen lukulaite on saksalaisten mielestä reilulla äänten enemmistöllä vuoden paras tuote. Kobolla on useita malleja, mutta erityisesti Aura-mallia kiiteltiin. Suomeen Kobon laitteita saa esimerkiksi täältä. Kobo on ennen kaikkea e-kirjakauppa, jossa on laaja valikoima myös suomenkielisiä kirjoja.

Toiseksi paras lukulaite on PocketBook, jota on saatavilla näissä maissa.

Vasta kolmantena on Amazon Kindle, joka lähes poikkeuksetta on voittanut vastaavat äänestykset muissa maissa.

Suurin yllätys oli kuitenkin se, että Saksan kirja-alan digitaalisen aikakauden ylpeys Tolino-lukulaite oli vasta neljänneksi suosituin. Yllättävää tämä on myös siksi, että Tolino on saatavilla saksalaisille tutuissa kirjakaupoissa ja sen myyntiä on vauhditettu kunnollisilla markkinointikampanjoilla. Laitteen takana on suuria kustantajia ja kirjakauppaketjuja.


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image