Adobe Digital Editions e-kirjojen lukusovellus saatavilla Apple iPad –tabletille

Adobe Digital Editions on Windows- ja Mac-tietokoneilla suosittu e-kirjojen lukuohjelma, sillä se on ilmainen ja osaa avata kotimaisten kirjakauppojen myymät Adobe-kopiosuojatut kirjat. Nyt Digital Editions –ohjelma on saatavilla myös Apple iPad –tabletille, jossa sitä vastassa on kuitenkin erittäin hyviä muita lukuohjelmia.

Adobe Digital Editions, Apple iPad

Uusien Apple iPad –tabletien mukana tulee e-kirjojen lukusovellus iBooks (aiempiin malleihin sovelluksen voi ladata App Storesta). iBooks on kenties markkinoiden paras lukuohjelma, joka osaa näyttää niin yksinkertaisesti taitetut pelkkää tekstiä sisältävät kirjat kuin multimediaa (kuvaa, ääntä, videota) sisältävät kirjat. Teknisesti ilmaistuna iBooks osaa EPUB2, EPUB3, PDF ja Applen oman iBooks-formaatin.

Mihin sitten iPad-tabletilla tarvitaan Adobe Digital Editions –lukuohjelmaa, joka kertoo avaavansa EPUB2, EPUB3 ja PDF-kirjat? Ensisijassa sitä tarvitaan avaamaan Adoben kopiosuojauksella lukittuja kirjoja. Kun ostat esimerkiksi kotimaisesta e-kirjakaupasta teoksen, sen kopiointi ja avaaminen yleensä on estetty ilman Adobe-tunnusta. Tämän tunnuksen käytön Digital Editions ohjelma osaa.

Adobe-tunnuksen hallintaa Apple iBooks –lukuohjelmassa ei ole. iPad-tabletille voi kuitenkin ladata esimerkiksi ilmaisen ja hyvin toimivan Bluefire Reader- tai Google Play Books -ohjelman, jolla voi myös lukea Adoben kopiosuojaamia kirjoja. Elisa Kirjan asiakkailleen tarjoama lukuohjelma ajaa myös saman asian.

Adobe Digital Editions –ohjelman iPad-versio kärsii nimittäin vielä pienistä ensimmäisen version alkuhankaluuksista. Lukuohjelma ei osaa näyttää kirjan sivuja järkevästi kun tabletin kääntää vaaka-asentoon. En keksinyt tapaa, millä kirjahyllystä voisi poistaa kirjoja. Myöskään luvattu EPUB3-multimediakirjojen lukeminen ei onnistunut. Tarkkaan ottaen kirjan lukeminen onnistui, mutta ääntä ja videota se ei osannut näyttää.

Kenen kannattaa nähdä vaivaa ja asentaa Adobe Digital Editions -ohjelman iPad-versio omalle tabletille? Jollei tabletilla ennestään ole Adobe-tunnuksen vaativien kirjojen lukemiseen tarkoitettua sovellusta, Digital Editions on siihen yksi vaihtoehto.

Adobe Digital Editions iPadille löytyy App Storesta. Adoben tietosivu.

Adobe Digital Editions, Apple iPad
Adobe Digital Editions, Apple iPad
Adobe Digital Editions, Apple iPad
Adobe Digital Editions, Apple iPad

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *