Vapaapäiviksi lukemista ja selailtavaa: ilmaisia e-kirjoja historian ja taiteen ystäville

Monet julkaisevat kokoelmistaan ja näyttelyistään hienoja painettuja kirjoja, joita voi ostaa museon kaupasta. Jokaisella paperikirjalla on kuitenkin rajoitettu saatavuus, sillä jossain vaiheessa kirjan painaminen ja varastointi ei ole enää kannattavaa. New Yorkin Metropolitan Museum of Art on raktaissut ongelman elegantisti: se tarjoaa yli 50 vuotta julkaistut kirjat ilmaisina e-kirjoina.

ilmaisia e-kirjoja Metropolitan Museosta

Ilmaisia historia- ja taidekirjoja, joita on yli 400, voi ladata museon sivuilta. E-kirjat ovat saatavilla omalle koneelle ladattavassa PDF-muodossa (lataaminen on erittäin hidasta) ja verkkokirjana, jonka voi lukea heti selaimessa.

Historia- ja taidekirjoissa on myös sellainen hyödyllinen ominaisuus, että niistä saa hyviä matkavinkkejä. Esimerkiksi satunnaisotannalla katseltu kirja Al-Andalus sisälsi monta mielenkiintoista paikkaa Espanjassa. Lisää matkaoppaita löytyy Klaava Travel Guide –kirjoista. Suomenkielisiä e-kirjoja löytyy puolestaan täältä.

ilmaiset taide- ja historia e-kirjat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *