Linnunradan käsikirja liftareille saa kuudennen osan ’And Another Thing’

Linnunradan käsikirja liftareille-kirjojen kirjoittaja Douglas Adams kuoli jo 2001, mutta kirjasarja saa silti uuden osan tekstistä, jonka kanssa Adamsilla ei ole mitään tekemistä. Trilogian kuudes osa ’And Another Thing…’ on irlantilaisen Eoin Colfer kirjoittama. Katso videon loppupuolelta kirjailijan mietteitä.

Eoin Colfer on luonut suositun Artemis Fowl-kirjasarjan. Hän on hermostunut miten hänen teoksensa vastaanotetaan eikä aio jatkaa Linnunrata-sarjaa enää pidemmälle. Colfer pitää täysin mahdollisena, että joku muu kuten Ian Banks kuitenkin jatkaa Linnurata-tarinoita.

And Another Thing herättää henkiin tutut Linnunrata-sankarit Arthur Dentin, Ford Prefect ja Zaphod Beeblebroxin.

Colfer kertoo, että ”En halua olla Douglas ja yrittää ottaa kirjasarjaa omiin nimiini. Tämä on ennemminkin irrallinen teos viidestä aiemmasta kirjasta. Omasta puolestani ja tiedän myös, että (Adamsin lesken) Janen puolesta … emme oikeastaan tarvitse uutta osaa. En tarvitse sitä vaan se voi pikemminkin vahingoittaa uraani. Ehkä ei kuitenkaan.”

Hardcore Douglas Adams-fanit ovat jo hyökänneet Colferia vastaan. Hän pyytää kaikkia kuitenkin lukemaan kirjan ensin. ”Lopppujen lopuksi, en vain voinut olla tekemättä sitä. Lukekaa kirja ja sitten voitte tuomita sen.”

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *