Google avaa e-kirjoille verkkokaupan ’Google Editions’

Google on jo vuosia tallentanut sähköisessä muodossa kirjoja omiin tietovarastoihinsa. Osa kirjoista ei ole enää saatavilla ja tekijänoikeudet ovat vapaat, osa on vielä saatavilla ainakin teoriassa (vaatisi kustantajaa mahdollisesti käynnistämään painokoneet). Samaan aikaan maailman suurin nettikauppa Amazon on vihdoin onnistunut käynnistämään e-kirjojen markkinat ainakin Yhdysvalloissa. Amazonin salaisuus oli Kindle-lukulaite, jonne mahtuu enemmän kirjoja kuin yksi ihminen ehtii lukea. Amazonilla on myös niin paljon painoarvoa, että se on pystynyt vaatimaan kustantajia julkaisemaan uusista ja suosituista kirjoista myös e-kirjan.

Google Books

Nyt Google on ilmoittanut avaavansa verkkokaupan e-kirjoille. Vuoden 2010 alkupuolella yhtiö aikoo tarjota puolen miljoonan e-kirjan valikoiman lukijoille. Kirjat tulevat kustantajilta, joiden kanssa Google jo on yhteistyötä. Paitsi Googlen nettikaupasta, e-kirjoja voi ostaa myös Amazonista.

Parasta tässä Googlen suunnitelmasta tavallisen lukijan kannalta on se, että e-kirjoja voi ostaa ja lukea millä tahansa laitteella, jossa on Internet-yhteys ja selainohjelma. Kun e-kirjaa on ensimmäisen kerran katsottu, nettiyhteyttä ei lukemiseen enää tarvita.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *