Viisi tapaa hioa pelistrategiaa netissä

Harjoittele leikkirahalla

Vaikka olisit jo päättänyt pelaavasi pokeria oikeasta rahasta, ei kannata heti yrittää iskeä kultasuoneen ja lähteä taskut täynnä rahaa kokeneempien pelaajien seuraan. Harjoitteleminen muita pelaajia vastaan leikkirahasta on todella palkitsevaa ja tarjoaa paljon käytännön oppia. Myös esim. videoista ja kirjoista voi oppia paljon, mutta niissä et itse pääse yhtä hyvin oppimaan muilta pelaajilta ja tekemään päätöksiä silloin, kun niitä on tehtävä. Vaikka ilmaisissa freeroll-peleissä ei ole varsinaista rahapanosta, niistä on usein mahdollista voittaa esim. suoria pieniä rahapalkintoja tai jopa pääsylippuja oikeisiin rahaturnauksiin. Tämän ansiosta pääset kokemaan, millaista on kohdata muita pelaajia, jotka pyrkivät itsekin huipulle.

Poker

Leikkirahasta pelatessa motivaatio ei laske hävityn käden tai pelistä putoamisen jälkeen, vaan siinä voi oppia rajattomasti virheistään. Tärkeintä on pelata peliä rennosti eikä antaa tunteiden häiritä päätöksentekoa. Mikäli varmalta tuntuvan käden jälkeen tulee yllättäen takkiin, pitää vain keskittyä alkavaan käteen tai seuraavaan otteluun. Jokainen pelaaja on hävinnyt joskus, ja kaikki tietävät miltä se tuntuu. Kukaan ei pidä häviämisestä, mutta jyvät erotetaan akanoista viimeistään siinä vaiheessa, kun kokee kovan tappion ja pelaajan pitää nostaa itsensä niskasta ylös. Pidä siis pää aina kylmänä, oli panoksena leikkirahaa tai kaikista pääpoteista se suurin. Netissä pokerinaamaa on mahdotonta lukea, mutta älä anna minkään vaikuttaa päätöksentekoosi.

Opi YouTubessa

YouTube on täynnä viihdettä, mutta se on myös 2000-luvun ehdoton oppimistyökalu. Lukemattomat käyttäjät ovat lisänneet tähän videopalveluun erilaisia pokeriaiheisia videoita, jotka vaihtelevat omista pelikokemuksista ammattilaisten suuriin mittelöihin ja maailmankuuluihin pokeriturnauksiin sekä pikaisista perehdytyksistä perusteellisempiin ohjevideoihin ja kokonaisiin videosarjoihin. Näin opit tuntemaan myös eri pokeritermejä ja kommunikoimaan muiden pelaajien kanssa paremmin.

YouTubesta löytää paljon televisioituja maailmanmestaruuskisoja ja muita turnauksia, joissa panokset ovat huikeita. Tällaisista summista pelaavat ammattilaiset omaavat paljon kokemusta ja ovat tehneet elantonsa pokerissa jo pidemmän aikaa. Esim. kaikista suurin kisa, World Series of Poker (WSOP), televisioidaan kansainvälisesti, ja kotikatsojat voivat seurata sohvaltaan ennen kaikkea pelaajien voittomahdollisuuksia ja muita todennäköisyyksiä. Näissä kisoissa analysoidaan tarkasti, mitä kullakin kierroksella tapahtui. Vaikka live-pokeri on monien mielestä aivan erilaista kuin netissä, televisioidut mittelöt tarjoavat myös nettipokerin pelaajille uusia näkökulmia.

Lue pokerioppaita verkossa

Internet on valtava tietolähde. Monet bloggaajat ja muut artikkelien kirjoittajat auttavat monia pelaajia eteenpäin etenkin pelaamisen alkuvaiheilla. Itse pokerin säännöt jäävät mieleen suhteellisen nopeasti, mutta esim. tiettyjen käsien pelaaminen, muiden pelaajien arviointi, todennäköisyydet, panosten suuruus ja kaikki muu oppii vasta ajan myötä. Pokerissa mikään ei ole kiveen kirjoitettua, eikä kaikkea tule aina otettua huomioon.

Learn

Pokeri on muutakin kuin pelkkää hermopeliä. Yleinen kunto vaikuttaa myös järjenjuoksuun, joten muista pitää mielesi virkeänä – pelikokemusta parantavat satunnaiset tauot, raikas ilma, verryttely ja tuttu peliseura. Jos verkkokasinolla saa uusia kavereita, pelaamisesta tulee helposti paljon viihtyisämpää. Yhdessä oppiminen ja kaverin menestyksen seuraaminen voi olla rohkaisevaa, mutta useat pelaajat tykkäävät myös kulkea omia reittejään. Kaikesta huolimatta kannattaa turvautua kaikkeen apuun, mitä verkosta irtoaa.

Tutustu e-kirjoihin

Useimmilla aloilla uran saa aluilleen parhaiten pienellä sijoituksella, ja sama pätee myös pokeriin. Tämä ei ole aina välttämätöntä, mutta useimmissa tapauksissa se saa pelaajan motivoitumaan ja yrittämään enemmän. Yllämainittujen oppaiden ja videoiden lisäksi olemassa on myös monia ammattilaisten kirjoittamia e-kirjoja, eli digitaalisesti ladattavia kirjoja, joita voi lukea kätevästi mobiililaitteella tai tietokoneella. E-kirjojen aiheet vaihtelevat tavallisten kirjojen tapaan laidasta laitaan – kaikki löytävät itsellensä sopivaa luettavaa, oli kiinnostuksen aiheena esim. Suomen historia tai jalkapallotähdet. Pokeriaiheisissa e-kirjoissa paneudutaan pokeriin todella yksityiskohtaisesti, ja niiden lukeminen on kätevää samalla laitteella kuin itse pelin pelaaminen.

Eräs maailman tunnetuimmista ja luotetuimmista pelisivustoista, Full Tilt Poker, on laatinut kaikki parhaat palat yhteen pakettiin, joka on nyt kaikkien aloittelevien pelaajien ja huipulle himoitsevien luettavissa – Full Tilt Poker Strategy Guide on yksi suosituimmista pokeriteoksista, ja se on saatavilla sekä fyysisessä että virtuaalisessa muodossa. Fulltiltillä on lukemattomia vakioasiakkaita, jotka luottavat sivustoon ja palaavat pelaamaan sinne kerta toisensa jälkeen. Myös Fulltiltin omistama PokerStars on maailmankuulu ja luotettava sivusto, joka tunnetaan erityisesti ensiluokkaisesta pelitarjonnastaan.

Ota mallia ammattilaisista

Jos haluat nousta seuraavalle tasolle, tunnet olevasi parempi kuin esim. ilmaispelien vastustajat tai haluat vain ansaita rahaa, löydät jatkuvasti haastavampaa peliseuraa kasvattamalla panoksia tai liittymällä ajan myötä jopa suurturnauksiin. Voit myös seurata menestyneempien nettipelaajien kulkua ja jopa yrittää pelata heitä vastaan – mikä onkaan parempi tapa tottua ammattilaisten peleihin kuin pelaamalla itse heitä vastaan.
Royal Flush
Netissä voi katsoa monia videoita ammattilaisten turnauksista. Niistä näkee kätevästi, miten maailman huiput toimivat tietyissä tilanteissa eri pelaajia vastaan. Voit myös lukea yhteenvetoja eri turnauksien ja yksittäisten pelaajien etenemisestä – kokeile itse samoja taktiikoita, pelaa samat kädet samalla tavalla ja lähesty tiettyjä tilanteita näistä näkökulmista.

Pokeria kutsutaan joskus onnenpeliksi, ja vaikka onni luonnollisesti auttaa pokerissa ja missä muussa tahansa pelissä, ei ole sattumaa, että näissä turnauksissa näkyy usein lopussa monia tuttuja kasvoja. Pelkällä onnella ei pääse pitkälle, vaan joka peliin on oma strategiansa.

Esimerkiksi suomalainen Patrik Antonius on hyvä esimerkki siitä, että kuka tahansa missä tahansa voi nousta pokerin maailmankartalle. Helsingistä kotoisin oleva ja nykyisin Monacossa asuva Patrik on myös pelannut paljon verkossa, mikä on ollut suurena osana hänen ansaitsemaansa miljoonaomaisuutta. Internetissä kotimaalla ei ole väliä, vaan kaikilla on mahdollisuus voittaa. Menestyminen ei vaadi valtavaa pääomaa, vaan useimmat pelaajat aloittavat pienillä summilla, ja muutaman rohkaisevan pelikerran jälkeen voi olla jo kiinni suuremmissa summissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *