Taidekirja Pohjolan hehku heijastaa rauhaa, valoa ja ajatusta

Inka Tolosen ja Päivi Ruuskan luoma taidekirja Pohjolan hehku on poikkeuksellinen konsepti, joka on herättänyt ajatuksia kirjan lukeneissa ihmisissä. Kirja julkaistiin elokuussa 2015 samanaikaisesti sekä suomeksi nimellä Pohjolan hehku että englanniksi nimellä Glow of the North.

pohjolan hehku kirjan sisaltökuva
Kuva: Veli-Veikko Elomaa

Lehdistössä kirjaan on ehtinyt tarttua Uutis-Jousi, joka otsikoi Pohjolan hehkua taidekirjassa. Lehti haastattelee kirjan teksteistä ja kokonaisuudesta vastannutta Inka Tolosta, joka kertoo:
“Luova prosessi on mielenkiintoinen ja hauska. Kirjoitan vain itseäni kiinnostavista aiheista, mutta minulla ei ole mitään kategoriaa. Olen tehnyt tieto-, taide- ja runokirjoja. Jokainen kirja on aina oma prosessi ja uusi haaste , kaikkea aiemmin oppimaa ei voi aina käyttää. Itse tehdessä voi tehdä omaan tahtiin, ja mitä enemmän väkeä on, sen haasteellisempaa siitä tulee.”

Kirjan lukijoilta on tullut muun muassa seuraavia arvioita:

“Kirja, joka hehkuu rauhaa, valoa ja ajatusta. Tämän voisi poimia esille hiljentyäkseen kynttilänvalossa, löytääkseen oman sisäisen rauhan kesken arkisen kiireen. Silmä ja mieli lepää.”
“Kaunis kansi.”
“Todella ammattitaitoista työtä!”
Pohjolan hehku taidekirja
Suomenkielisestä Pohjolan hehku –kirjasta lisätietoa täällä. Kirja on saatavilla verkkokirjakaupoissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Englanninkielisestä Glow of the North –kirjasta lisätietoa tällä sivulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *