E-kirjojen lukijamäärä voimakkaassa kasvussa myös Suomessa

Suomessa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan lukijoiden kiinnostus sähköisiin kirjoihin on nyt johtamassa myös toimintaan. E-kirjakauppojen asiakasmäärä on kasvanut vuoden 2015 aikana 50 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Suurin ryntäys on kohdistunut kotimaisiin digitaalisten kirjojen kauppoihin.

Myös kirjastot raportoivat reippaista kasvulukuja e-kirjojen lainaamisessa: Helsingin kaupunginkirjaston sähköisten kirjojen lainausmäärä vuonna 2015 on matkalla 60 prosentin kasvuun edelliseen vuoteen verrattuna.

Lähes joka kymmenes suomalainen (9.4% tarkkaan ottaen tutkimuksen mukaan) ostaa vähintään yhden e-kirjan vuoden aikana.
e-kirjakauppa tabletilla
Tutkimuksen teki Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi verkkokyselynä, johon vastasi 1200 täysi-ikäistä suomalaista.

Elisan Kirjan liiketoimintajohtaja Essi Manner on iloinen nähdessään vuosien investoinnin e-kirjoihin alkavan tuottaa tulosta: ”Viime vuonna kirjamyyntimme lähes tuplaantui. Myös tänä vuonna e-kirjojen myynti jatkaa vahvaa kasvuaan. E-kirja on osa digitaalista elämäntapaa. Kun niihin on kerran tutustunut, huomaa jatkossakin lukevansa sähköisiä kirjoja.”

Paperikirja on yksi suosituimpia lahjaesineitä, mutta myös e-kirjoja voi ostaa lahjaksi. E-kirjakaupoissa, kuten Elisa Kirja, Elibris ja Ellibs on mahdollista ostaa määrähintainen lahjakortti. Annat lahjakortin haluamallesi henkilölle, joka naputtelee lahjakortilla olevan koodin verkkokaupan kassalla kirjan maksamisen sijaan ja saa näin ladattua lahjakirjan itselleen kaupasta.

Elisan tiedote aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *