Parhaat puhelimet e-kirjojen lukemiseen

Alkuperäinen Kindle-lukulaite, josta e-kirjojen vyöry englanninkielisillä markkinoilla alkoi oli varustettu kuuden tuuman harmaasävynäytöllä. Tämän päivän älypuhelimissa viiden ja kuuden tuuman väliin osuvat näytöt ovat tavallisia. Lisäksi puhelimissa on vähintään tuplasti tarkempi näyttö kuin lukulaitteissa. Ei olekaan yllättävää, että kansainvälinen kirja-ala pitää kirjojen lukemista puhelimen näytöltä yhtenä tärkeimpänä lähitulevaisuuden trendinä.

Mikäli työmatkalla tai pankkijonossa odotellessa on jo tullut mieleen, että tässä olisi hyvää aikaa lukea hyvää kirjaa, niin kokeilemaan vaan. Minkälaisia ominaisuuksia puhelimelta vaaditaan, että sillä voi lukea e-kirjoja?

lg g3 smartphone, kindle ebook reading app

Kindle-lukuohjelma puhelimessa

David Rothman on tunnistanut seitsemän ominaisuutta, jotka hänen pitkän kokemuksensa mukaan ovat tärkeitä luettaessa kirjoja puhelimella.

1. Näytön laatu. Pelkät pikselimäärät eivät aina kerro koko totuutta, vaan hyvällä näytöllä on selkeä kontrasti ja siltä näkee lukea ulkonakin.
2. Akun kesto. Kirjaa lukiessa näyttö on koko ajan päällä, ja näyttö on yksi puhelinten suurimpia energian kuluttajia.
3. Äänenvoimakkuusnapin sijainti. Tätä nappia moni lukuohjelma käyttää sivujen kääntämiseen.
4. Puhelimen kestävyys. Suojakuoret ja kirjan tavoin aukeavat kotelot lisäävät kestävyyttä.
5. Ohjelmistoversio. Mitä uudempi Android tai Apple iOS –ohjelmisto puhelimessa on, sen monipuolisemmasta valikoimasta pystyt valitsemaan lukuohjelman.
6. Tallennustilan koko.
7. Työmuistin (RAM) määrä.

Omasta kokemuksesta vielä muutama vinkki. Näytön laatu ja sen kirkkauden helppo säätö (usein se on automaattista) on tärkeää. Muistikorttipaikka puhelimessa on kätevin varmistaa, että tallennustila ei lopu kesken. Muistikortille voi tallettaa kirjat, valokuvat ja videot.

Yleensä puhelimissa ei (vielä) ole valmiina kirjojen lukuohjelmaa, vaan sellainen on ladattava siihen itse. Tässä muutama suosittu lukusovellus:

Kindle (saatavilla puhelimiin, tableteihin ja tietokoneille)
Aldiko
Bluefire (Android, Apple)
FBReader (osaa näyttää myös PDF-kirjat)
Google Play Books
iBooks (vain Applen laitteille App Storesta)
Kobo

samsung s2: fbreader ebook reading app

Fbreader lukuohjelma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image