Kirjaklassikot saivat uudet kansikuvat Creative Action Networkin taiteilijoilta

Kirjaklassikot, kuten Sota ja rauha, Don Quijote tai Moby Dick ovat saaneet jo monet uudet kansikuvat niiden pitkän eliniän aikana. Eri kielille tehdyt käännökset ja uudet painokset tarkoittavat usein uutta, siihen aikaan sopivaa kansikuvaa. Nyt e-kirjojen aikakaudella joukko taiteilijoita vastasi haasteeseen ja suunnitteli kokonaan uudet ja modernit kansikuvat vanhoille klassikoille.

Creative Action Network -yhteisö käynnisti Recovering the Classics –kampanjan vuonna 2013, jolloin se kutsui taiteilijoita ja graafisia suunnittelijoita tuottamaan uusia kansikuvia. Ajatuksena oli saada modernit kannet 100 vanhalle kirjalle, joita edelleen luetaan, mutta yhä useammin e-kirjoina. Kampanjasta tuli odotettua suositumpi: yli 750 taiteilijaa suunnitteli yhden tai useamman kirjan kannen.

book cover, by abdul rasyid

Kannen suunnittelija Abdul Rasyid

book cover, niasha kodzai

Suunnittelija Niasha Kodzai

book cover, roberto lanznaster

Suunnittelija Roberto Lanznaster

book cover, kirsten mischler

Suunnittelija Kirsten Mischler

book cover, becki kozel

Suunnittelija Becki Kozel

Kaikki uudet klassikkokirjojen kansikuvat ovat katseltavissa täällä. Sieltä voi ostaa myös julisteita ja t-paitoja niiden kansikuvien painatuksilla joista itse pitää.

Koska myös kirjat ovat tänä päivänä digitaalisia tuotteita, niihin voi sisällyttää liikkuvaa kuvaa ja animoitua kuvaa. Miksipä myös kirjan kansikuvaa ei voisi animoida? Shannon Palmer päätti kokeilla miltä Mary Shelleyn Frankensteinin kansikuva näyttäisi animoituna:

Wired uutisoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image