Sähköisten kirjojen tilauspalvelu Storytel ostaa suuren kirjakustantajan Nordstedtsin

Tähän on tultu: myös kirja-alalla digitaalinen liiketoiminta on saavuttanut aseman, jossa se voi hankkia perinteisiä vahvoja brändejä. Ruotsalainen Storytel, digitaalisia äänikirjoja ja e-kirjoja kuukausimaksua vastaan tarjoava palvelu, ostaa perinteisen kirjakustantaja Norstedtsin. Tämän ruotsalaisen kustantajan viimevuosien suuriin menestyksiin sisältyy Stieg Larssonin Millennium -sarja. Storytel maksaa Norstedtsista 152 miljoonaa kruunua, noin 17 miljoonaa euroa.
storytel, tietokirjat, näytönkuva
Nordstedts on Ruotsin vanhin kirjakustantaja. Yhtiö on perustettu 1823. Liikevaihtoa se teki vuonna 2015 435 miljoonaa kruunua. Storytel puolestaan on start-up yritys perustettu 2008, joka on kahtena viimeisenä vuonna tehnyt voitollisen tuloksen. Storytel on laajentanut Ruotsin voimakkaasti sekä yritysostoin että avaamalla ääni- ja e-kirjapalvelunsa uusiin maihin, kuten juuri äskettäin Suomeen.

Ruotsissa kauppa on otettu vastaan positiivisesti. Storytelin osake lähti nousuun kaupan julkistuksen jälkeen 22.6.2016. Ruotsin kirja-alan vaikuttajat pitävät kauppaa onnistuneena niinkin voimakkain sanakääntein kuin ”Jävligt bra”. Storytelin kasvu nähdään terveenä vastapainona alan jätille Bonnierille. Kauppahintaa pidetään melko vaatimattomana.

Storytelin perustaja ja toimitusjohtaja Jonas Tellander kertoo nopeuttavansa Nordstedtsin vanhojen kirjojen digitointia ja ainakin toistaiseksi pitävänsä painettujen kirjojen julkaisun, kuten myös kustantamon organisaation ennallaan. Nähtäväksi jää, miten nopeasti muutoksia tähän tulee, sillä pörssiyhtiönä ja kasvuyhtiönä Storytel ei voi kauan katsella mahdollisia Nordstedtsin liiketoiminnan osia, jotka selkeästi ovat hiipumaan päin.

Reuters kertoi kaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *