Parhaat e-kirjojen lukuohjelmat puhelimeen ja tabletiin

E-kirjojen lukeminen tabletien lisäksi myös älypuhelimilla on yleistynyt sitä mukaa kun puhelinten näytön koko on kasvanut ja näytöt ovat tarkkoja ja kirkkaita. Kirjojen lukeminen mobiililaitteella on miellyttävää vain kun sähköisten kirjojen lataaminen ja itse lukutapahtuma sujuu mukavasti. Siitä on vastuussa laitteeseen ladattava lukuohjelma. Vaan mikä monista ohjelmista?
lg g3, kindle lukuohjelma puhelimessa
Ensin tässä artikkelissa listataan suosittuja sovelluksia Android-laitteille (kuten Samsung, LG, Sony, Huawei tabletit ja puhelimet) ja Applen laitteille (iPad ja iPhone). Sen jälkeen kerromme muutaman vinkin, joiden avulla se oikea app kirjojen lukemiseen löytyy.

Kaikki seuraavat sovellukset ovat ladattavissa Apple App Storesta ja Google Play -palvelusta.

Seuraavat lukuohjelmat osaavat avata EPUB-muotoisia kirjoja (Suomessa kaikkien kauppojen käyttämä formaatti), ja moni sovellus osaa myös avata HTML, TXT ja PDF -dokumentteja.

24 Symbols
Aldiko Book Reader
Bluefire Reader
Bookmate
Elisa Kirja
FBReader
Google Play Books
Kobo Books
KyBook (vain Applen laitteille)
Marvin (vain Applen laitteille)
Moon+ Reader (vain Android-laitteille)
NeoSoar
Nook
Scribd
Universal Book Reader (vain Android-laitteille)

Jos ostat kirjasi Amazon Kindle Storesta, sinulla on oltava Kindle-lukulaite tai sinun on ladattava Kindle-lukuohjelma. Ilmainen Kindle sovellus on saatavilla puhelimiin, tableteihin ja tietokoneisiin.

Jos ostat kirjasi Apple iBooks -kaupasta, et voi myöskään valita lukuohjelmaa, vaan sinun on käytettävä iBooks-sovellusta. Se on saatavilla Mac-tietokoneille, iPadiin ja iPhoneen.

Kirjojen kuuntelu mobiililaitteella on mukavaa monessa tilanteessa – varsinkin jos kuulokkeet ovat mukana. Myös kuunteluun tarvitaan app. Kaksi äänikirjojen kuuntelusovellusta on suosittua:

Audible (lähinnä englanninkielisiä äänikirjoja)
Storytel (ruotsin-, suomen- ja englanninkielisiä äänikirjoja)

Mikä näistä lukuohjelmista on paras?

lg g3, fbreader e-kirjojen lukuohjelma
Mikäli olet jo valinnut e-kirjojen ostopaikaksi Amazon Kindle Storen, Kindle-lukuohjelma on helppo valinta, koska se on ainoa, millä Amazonista ladattuja kirjoja voi lukea. Sama koskee Applen kirjakauppaa: jos ostat kirjasi sieltä, käytät iBooks-lukuohjelmaa.

Sellaiset kirjojen ystävät, jotka ovat löytäneet kuukausimaksullisten kirjapalveluiden tarjonnan, käyttävät myös tilaamansa palvelun tarjoamaa lukuohjelmaa. Tämä koskee 24 Symbols, Audible, Bookmate, Scribd ja Storytel -palveluita.

Moni kirjojen ystävä kuitenkin ostaa e-kirjansa sieltä mistä sattuvat sopivan teoksen löytämään sopivaan hintaan. Suomenkielinen lukuohjelma Elisa Kirja, ja Google Play Books ja Bluefire Reader ovat hyvin toimivia sovelluksia, jotka osaavat avata EPUB-kirjoja. FBReader ei ehkä ole kaikkein kaunein lukuohjelma, mutta se avaa lähes minkä tahansa muotoisen kirjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *