E-kirjojen lukulaitteiden näytöt suurenevat tablet-laitteiden houkutellessa asiakkaita

Siinä on hyvätkin puolensa, että e-kirjan lukulaite on kompaktin kokoinen kapistus. Tyyppillisen lukulaitteen ruutu on kuuden tuuman kokoinen, eli hieman suurempi kuin suurimpien älypuhelinten ruudut. Tuon kokoista laitetta on helppo pitää mukana repussa tai takin taskussa. Itseäni on kuitenkin aina harmittanut pieni ruudun koko silloin, kun yrittää selata kirjaa. Joskus lukeminenkin sujuu niin vauhdikkaasti, että sivua saa kääntää jatkuvasti.

Toivottakaamme tervetulleeksi hiukan suuremmalla näytöllä varustetut lukulaitteet. Niitä on viime kuukausina ilmestynyt monen merkkisiä, mutta markkinoiden ykkönen Amazon ei ole näytön kokoa suurentanut uusissa Kindle-malleissa. Hyvän vastaanoton on sen sijaan saanut Kobo-kirjakaupan laite Aura One, jossa on 7,8 tuuman näyttö.

Kobo Aura One -lukulaitetta testanneet ovat olleet tyytyväisiä nimenomaan laitteen näyttöön, joka on tarkka E ink -harmaasävynäyttö. Kosketusnäyttö, langaton internet ja näytön valaisu kuuluvat tuotteen ominaisuuksiin.

Tässä on video, jossa The Ebook Reader blogi vertaa Kobo Aura One ja tavallista Kindle lukulaitetta. Näytöissä on eroa:

Lukulaitetta myy Kobo-kirjakauppa hintaan 230 dollaria. Tästä päästäänkin kysymykseen miksi ostaa lukulaite, kun 8 tuuman värinäytöllä varustetut tabletit ovat edullisempia?

Esimerkiksi Amazon aloitti juuri uuden Fire HD 8 tabletin myynnin hintaan 90 dollaria. Laitteeseen voi asentaa sovellusohjelmia, pelejä, katsoa videota, kuunnella musiikkia, surfata netissä – ja lukea kirjoja. Lukulaitteella tyypillisesti voi lukea vain kirjoja. Myös Suomen kaupoissa on hyvä valikoima 8 ja 10 tuuman tableteja alle 200 euron.

Lukulaitteen puolustajat kehuvat harmaasävynäyttöä miellyttäväksi. Tämä on totta sillä näyttö ei välky lainkaan, joten sitä voi katsella vaikka kuinka pitkään. Toinen yleinen argumentti on, että koska lukulaitteella voi vain lukea, siihen keskittyy kunnolla. Tämä ei mielestäni ole kestävä argumentti, sillä onhan paperikirjan lukijallakin houkutuksia, kuten TV:n katselu, jääkaapilla käynti, puhelimen räplääminen tai pölyjen pyyhkiminen kirjahyllystä.

Mitä väliä sillä on millä luetaan kunhan luetaan. Kukin löytää sen oman tapansa. Ehkä edulliset tabletit voivat kuitenkin olla se porttiteorian mukainen ensimmäinen kokeilu sähköisten kirjojen maailmaan, ja jos lukeminen todella koukuttaa, kirjoista vahvasti riippuvainen käyttäjä siirtyy lukulaitteen pariin.
kobo  aura one, e-kirjat

Kobo Aura One ominaisuudet

– 7.8-inch E Ink touchscreen, 1872 x 1404 resolution, 300 dpi
– Front light for reading in places with inadequate light. ComfortLight PRO technology that reduces blue light exposure.
– 8 GB on-board memory. Storage for up to 6,000 ebooks.
– 11 fonts and over 50 font styles. Font weight and sharpness settings.
– 14 file formats supported: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR.
– Access to public libraries that use Overdrive ebook library system.
– Wi Fi 802.11 b/g/n.
– Micro USB port.
– Battery life up to 1 month.
– Built-in device languages: English, French, German, Spanish, Dutch, Italian, Brazilian, Portuguese, Japanese, Turkish.
– Weight 230 gr.
– Dimensions 195 x 138.5 x 6.9 mm.

amazon fire hd 8 tablet

Amazon Fire HD 8 ominaisuuksia

– 8-inch touch screen; 1280 x 800 resolution at 189 ppi.
– HD video playback, with IPS (in-plane switching) technology and advanced polarizing filter.
– Dimensions: 8.4 x 5.0 x 0.4 inches (214 mm x 128 mm x 9.2 mm)
– Weight 12.0 ounces (341 grams).
– Quad-Core: 1.3 GHz CPU.
– 1.5 GB of RAM
– 16 GB (11.1 GB available to user) or 32 GB (25.3 GB available to user) of internal storage.
– microSD card for more storage (card not included).
– Battery Life: up to 12 hours of reading, surfing the web, watching video, and listening to music.
– Wi-Fi for connecting to public and private Wi-Fi networks or hotspots that use the dual-band 802.11a, 802.11b, 802.11g, or 802.11n standard with support for WEP, WPA, and WPA2 security using password authentication; does not support connecting to ad-hoc (or peer-to-peer) Wi-Fi networks.
– File formats: Kindle (AZW), KF8, TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively, Audible Enhanced format (AAX), DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, Dolby Digital (AC-3), Dolby Digital Plus (E-AC-3), non-DRM AAC, MP3, MIDI, PCM/WAVE, OGG, WAV, M4V, MP4, AAC LC/LTP, HE-AACv1, HE-AACv2, MKV, AMR-NB, AMR-WB, HTML5, CSS3, 3GP, VP8 (WEBM)
– 2.0 megapixel camera at the back, 640×320 pixel camera on front panel.
– Location-based services via Wi-Fi
– Colors: Black, Magenta, Blue, Tangerine
– External volume controls.
– USB 2.0 port with micro-B connector.
– Bluetooth (A2DP compatible for stereo headphones)
– 3.5mm stereo jack for audio.
– Speaker.
– Microphone.
– Screen Reader, Explore by Touch, and Screen Magnifier, enabling access to the vast majority of Fire tablet features.
– Adjustable font sizes/color, and built-in Oxford dictionary.
– USB 2.0 cable, 5W power adapter, and Quick Start Guide included in the product box.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *