Miten olisi loma Walesissa upeassa vanhassa kirjastossa?

Vanhoissa kirjastoissa on usein vahva turvan ja totuuden ilmapiiri. Ne ovat kuin pieniä selkeitä omia maailmojaan suuren monimutkaisen todellisen maailman sisällä. Tämän lisäksi vanhat kirjastot tapaavat olla kauniita katsella ja miellyttäviä viettää aikaa. Ehkä juuri siksi Gladstone’s Library Walesissa on keksinyt uuden vetonaulan: kirjastossa voi viettää yön kuten hotellihuoneessa.

Gladstone’s Library on sekä kirjasto että hotelli samassa rakennuksessa.

Itse kirjasto on avoinna kello 22:00 asti, jonka jälkeen kirjojen tutkimista voi jatkaa omassa huoneessa. Yleisölle kirjasto on avoinna kello 17:00 saakka. Kirjaston valikoimassa on 250 000 teosta.

Hotellihuoneissa on nykystandardin mukaan langaton internet-yhteys (Wi-Fi), kahvia, radio ja näkymät Walesin maalaismaisemaan. Televisiota huoneissa ei ole, sillä asukkaiden oletetaan käyttävän aikansa johonkin muuhun kuin värikkään laatan tuijottamiseen.

Huoneiden hinnat alkavat 63 punnasta per yö. Aamiainen sisältyy hintaan, ja sen voi nauttia Food for Thought –nimisessä salissa.

Gladstonen kirjastoa lähinnä oleva kaupunki on Chester, jonne pääsee junalla tai autolla.

Kirjaston historia ulottuu reilun sadan vuoden päähän. Silloinen Britannian pääministeri William Gladstone jäi eläkkeelle ja asettui Hawarden Castle –linnaan. Kun kirjojen ystävänä tunnettu Gladstone kuoli 1898, kirjasto rakennettiin ja sinne siirrettiin hänen 30 000 kirjan kokoelmansa. Kirjakokoelma on ajan mittaan kasvanut nykyiseen laajuuteensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *