Vuonna 2017 saatavilla olevat suurikokoiset e-kirjojen lukulaitteet

E-kirjojen lukulaitteiden (mustavalkonäytöllä varustettujen) yleisin ruudun koko on kuusi tuumaa. Se on kätevän pieni, pokkarin kokoinen mutta pokkaria ohuempi vimpain, joka kulkee mukana vaikka takin taskussa. Nopea kirjan lukija huomaa kuitenkin napsuttelevansa seuraavaa sivua esiin melko taajaan. Suurempiakin lukulaitteita on – tässä mallit, joita maailmalla oli saatavilla alkuvuodesta 2017.

Kobo Aura One

Kobo Aura One, e-kirjojen lukulaite
Kobo on sekä e-kirjakauppa että lukulaitteita markkinoiva yhtiö. Alunperin Kanadasta lähtöisin oleva yritys on nykyään esimerkiksi Keski- ja Etelä-Euroopassa tunnettu merkki, ja laitteita on monessa paikassa saatavilla kirja- ja elektroniikkakaupoissa.

Kobo Aura One on vuoden 2016 parhaaksikin maailmalla arvioitu lukulaite. Laitteessa on 7,8 tuuman tarkka 300 pistetiheyden (ppi) näyttö. Se on vesitiivis, ja sen myötä myös hiekkatiivis, joten mökki, ranta- ja yleensä ulkokäyttö sujuu huolettomammin kuin muilla laitteilla. Suomessa Kobon laitteita saa ainakin Pixmania.fi ja Verkkokauppa.com –kaupoista.

Cybook Ocean

Cybook Ocean lukulaite, itsensä valaiseva näyttö
Cybook on yksi lukulaitteiden pioneereja, jolla on pitkä kokemus niiden valmistamisesta. Cybook Ocean on yhtiön kahdeksan tuuman näytöllä varustettu malli, jossa on itsensä valaiseva kosketusnäyttö. Valaistu näyttö on lukulaitteissa tärkeä ominaisuus, sillä niiden erikoisnäyttö ei oletusarvoisesti sisällä minkäänlaista valoa, vaan lukuvalo täytyy olla omasta takaa. Taustavalaistu näyttö tekee kuitenkin laitteella lukemisen miellyttäväksi myös hämärässä ilman että tarvitaan muuta valon lähdettä.

Cybook-laitteita on saatavilla Elisan kaupoista ja verkkokaupasta, joten ainakin sieltä voi tätäkin mallia kysellä.

InkBook 8

InkBook 8 on edullisin suurikokoinen lukulaite, mutta tuotteen saatavuus on onnen kauppaa. Laitteessa on kahdeksan tuuman näyttö. Ohjelmistona on älypuhelimista ja tableteista tuttu Android, versiona 4.2. Android tuo oman ulottuvuuden InBookin, sillä laitteeseen voi yrittää asentaa Android-sovelluksia.

Pocketbook InkPad 2

Pocketbook Inkpad 2 on kahdeksan tuuman näytöllä varustettu lukulaite. Messuilla ja näyttelyissä Pocketbookin laitteita on ollut melko hyvin näkyvillä, mutta varsinaisia kauppiaita on löytynyt niukasti. Joitakin Pocketbookin malleja löytyy Verkkokauppa.comin valikoimista.

Onyx Boox Max

Onyx Boox Max lukulaite
Onyx Boox Maxissa on peräti 13,3 tuuman näyttö. Sillä katselee jo melkoisen yksityiskohtaisia PDF-dokumentteja ja niissä olevia kuvia ja piirroksia mukavasti. Toinen erikoisuus tuotteessa on taipuisa näyttö. Hintaahan tällaiselle erikoisnäytölle tulee, mutta käyttökin on usein johonkin erityistarpeeseen.

Onyx Boox N96

Näytön koko Onyx Boox N96:ssa on 9,7 tuumaa, eli (sattumalta tai ei) sama kuin alkuperäisessä Apple iPad –tabletissa. Myös monet Android-tabletit ovat 10 tuuman näytöllä varustettuja, joten tama Onyxin malli kilpailee myös tabletien kanssa.

Onyx Boox i86

Onyx Boox i86:n näyttö on kahdeksan tuumaa. Tämä malli, kuten edellä mainitut muutkin Onyxin mallit käyttävät Android 4.0 –ohjelmistoa.

Onyxin lukulaitteita löytyy varmasti ainakin Amazonista. Joko Amazon itse tai sen kautta myyvät kauppiaat toimittavat Onyxin laitteita, mutta mihin maihin toimittavat onkin sitten toinen juttu.

Klaavan englanninkielisiä uutisia voit seurata täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *