Mikä on suomalainen tapa toimia? Yhdysvalloista lähtöisin oleva kirjailija kertoo senkin Suomi-kirjassaan

Kirjailija, toimittaja Russell Snyder muutti Kaliforniasta Suomeen vuonna 1982. Hän viettänyt maassa jo reilut 30 vuotta tutkien kulttuuria, paikkoja ja nauttien suomalaisesta elämänmenosta. Lukuisat retket ovat vieneet hänet Suomen jokaiseen nurkkaan, mutta pitkään Helsingissä asuneena hän on löytänyt nimenomaan pääkaupungista runsaasti suomalaisia kokemuksia. ”Suomi on hieno maa sekä vierailla että elää. Mitä kauemmin täällä on, sitä enemmän suomalainen tapa toimia ihastuttaa.”
cover image of book: The Lighter Side of Finland 6th Ed
Seuraavassa kirjailijan haastattelu, jossa hän kertoo uuden englanninkielisen Suomi-kirjansa taustoista.

Olet äskettäin julkaissut jo kuudennnen painoksen kirjastasi The Lighter Side of Finland. Milloin ensimmäinen versio ilmestyi?

Ensimmäinen painos kirjasta ilmestyi jo 22 vuotta sitten. Siinä kuvattiin Suomea sellaisena kuin se silloin oli. Suomi on kuitenkin jatkuvassa muutoksessa, joten kirjaa on sen jälkeen päivitetty ja aineistoa lisätty vastaamaan uusia tapahtumia.

Miksi juuri tänä vuonna julkaistaan uusi painos kirjasta?

Suomi juhlii 100-vuotiasta itsenäisyyttään, ja halusin omalla tavallani onnitella maata.

Kirjoituksesi ovat humoristisia, vaikka aiheet vaihtelevat laidasta laitaan.

Mielestäni huumori on paras tapa rohkaista ihmisiä lukemaan. Sitä paitsi jos lukijat viihtyvät kirjan parissa ja saavat nauraa, he saattavat jopa muistaa siitä jotakin.

Mitkä ovat olleet parhaita kokemuksiasi Suomessa?

Kelkkailu lasteni kanssa. Kävelyretki Lapin metsissä ruskan aikaan. Kalastaminen Ruunaalla ja juuri pyydystetyn taimenen paistaminen nuotiolla. Lauantaitanssit pienessä kylässä uusien ystävien kanssa. Savusaunan kokeminen Saunaseuran kanssa. Ja monta muuta.

Olet myös kirjoittanut kirjat Analysis of the Finnish Tango ja I, Helsinki. Minkälaisia suunnitelmia sinulla on uusien kirjojen suhteen?

Haluaisin kirjoittaa kirjan Eestistä.

sauna etiquette in Finland
Saunasta puhumista ei voi välttää silloin kun puhutaan Suomesta, ja niin on myös The Lighter Side of Finland -kirjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *