Wattpad tarjoaa ekirjoja ja lyhyitä tarinoita suoraan puhelimeen

Ekirjojen lukulaitteita on tullut markkinoille jo kymmeniä -tosin Suomesta olen löytänyt vain pari tuotetta. Lisäksi ekirjoja (ei painettuja, tiedostomuodossa jaeltavia ja luettavia kirjoja) luetaan läppäriltä ja kännykältä. Erityisesti puhelimet, kuten Apple iPhone, Nokia N97 tai Samsung Omnia, joissa on suuri ja tarkka näyttö ovat nousseet suosituiksi ekirjojen lukulaitteiksi Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Wattpad ekirja

Wattpad ekirjojen jakopalvelu on ollut toiminnassa jo vuosia, joten sen varastoihin on kertynyt miljoonia ekirjoja ja muita artikkeleita. Suurin osa teoksista on englanninkielisiä, kuten myös Kalevala.

Ekirjoja voi lukea joko käynnistämällä puhelimen Internet-selaimen ja menemällä osoitteeseen m.wattpad.com tai lataamalla samasta paikasta lukuohjelman omaan kännykkään.

Hakutoiminolla löytää luettavaa parhaiten. Lukijoiden omia lyhyt tarinoita on mukana myös, joita muut lukijat puolestaan kommentoivat. Wattpadin suosituimpien ekirjojen listaa selatessa voi ajatella suuren osan yleisöstä olevan nuorisoa.

Wattpad tilastoi lukijamääriään. Indonesialaiset ovat olleet ahkerimpia ekirjojen lukijoita puhelimillaan, mutta yhdysvaltalaiset iPhone-älypuhelinten omistajat ovat nyt niin innostuneet netin käytöstä, että he ovat ajamassa edelle myös ekirjojen lukemisessa.

Jos olet esimerkiksi etsinyt Homer Simpsonin filosofiaa aforismeiksi kiteytettynä, niin sieltä niitä löyty.

Categories Yleinen