Viime vuosisadan media murroksessa: TV-yhtiöt ovat pyytäneet poliisia tutkimaan TVkaista-palvelun

MTV Media, Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos sekä Ääni- ja kuvatallennetuottajat ovat tehneet poliisille tutkintapyynnön TVkaista-palvelun toiminnasta. TVkaista on netissä toimiva digitaalisten TV-kanavien tallennuspalvelu. Kotona ei tarvita tallentavaa digiboksia, vaan nauhoitetut TV-ohjelmat ovat tallessa netissä, josta ne voi katsoa milloin sopii.

Fredrik Husberg

TVkaistan toimitusjohtaja Fredrik Husberg ihmetteli Digitoday-lehdelle miten Elisa Viihde voi toimia samalla periaatteella kuin TVkaista saamatta poliiseja peräänsä. Klaava.fi:lle antamassaan haastattelussa Husberg myös korosti TVkaistan olevan samanlainen nauhoitin kuin kotona oleva digiboksi, mutta se vain sattuu toimimaan verkossa.

Tutkintapyynnön tehneiden asianajaja Kristiina Harenko kertoi tekijänoikeuksien olevan niin monitahoisia, että TVkaistan tyyppiselle palvelulle ei edes voi myöntää tarpeellisia lupia.

Ilmiselvää on, että tästä riidasta rikastuvat lähinnä asianajajat. Vaikka TV-yhtiöt ja tekijänoikeusjärjestöt kuinka paljon haluaisivat, he eivät enää voi palata viime vuosisadalle. TV:n katsojat elävät jo nettiaikaa siinä missä TV-yhtiöiden omat netti-TV-palvelutkin.

Mitä väliä sillä on mistä tuutista katsojat nauttivat Salkkareista, Linnan juhlista, Pikku Kakkosesta tai hiihdon Olympialaisista? Onhan rahat ennenkin osattu jakaa business partnereiden kesken.

Mikäli digitaalisen ajan tuomia mahdollisuksia ei itse osaa tai aio hyödyntää, kannattaa etsiä liikekumppani joka osaa eikä yrittää padota muutosta joka on jo tapahtunut.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *