Maailmanlaajuisen luontokuvakilpailun voittanutta susikuvaa epäillään huijaukseksi

Maailmanlaajuisten luontokuvakilpailujen pääpalkinnot ovat sen verran isoja, että maineen ja kunnian lisäksi rahapalkinnotkin houkuttelevat kuvaajia. Vuoden 2009 WPY luontokuvaajan palkinto (Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year yhteistyössä Lontoon luonnonhistoriallisen museon ja BBC Wildlife Magazinen Wildlife Photographer of the Year, WPY) on jo ehditty myöntää espanjalaiselle Jose Luis Rodriguezille.

Voittaja on ottanut näyttävän kuvan aidan yli hyppäävästä sudesta (kuvan näet täällä).

Kuva on sinänsä hieno, mutta kilpailun säännöt edellyttävät nimenomaan villin luonnon tai villin eläinten kuvaamista. Jose Luis Rodriguezin epäillään käyttäneen eläintarhassa kesyyntynyttä sutta kuvassaan.

Suomen Luonto-lehti kysyi asiaa suurpetotutkija Ilpo Kojolalta, joka huomasi kaksi kyseenalaista yksityiskohtaa kuvassa. Kojola ihmetteli miksi villi susi hyppäisi sellaisen aidan yli, jonka raosta se mahtuisi kulkemaan. Toinen yksityiskohta löytyi suden turvasta. Eläinpuistossa kuvatulla Ossian-sudella on samanlainen merkki silmän alla kuin luontokuvakilpailun voittaneella sudella.

WPY-luontokuvakilpailun tuomaristo tutkii jo asiaa. Maailman arvostetuimman luontokuvakilpailun pääpalkinto 10000 puntaa ja loppuelämää koskeva valokuvaajan kunnia on vaakalaudalla.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *