Kymmenen klassikkokirjoihin perustuvaa peliä

Hyvä kirja inspiroi ihmistä monella tavalla. Jos sattuu olemaan pelisuunnittelija, kirjan hahmoja ja tapahtumia voi siirtää peliin. Olemme koonneet tähän artikkeliin 10 videopeliä, jotka on luotu klassikkoromaanien innoittamina. Nettikasinotsuomalaisille.com sivustolta löydät lähes kaikki mainituista peleistä ja saat niistä lisää tietoa.
kirjan kansikuva: Lord of the Rings
1. The Lord of the Rings
J.R.R.Tolkienin Taru Sormusten Herrasta on upea tarina, joka vie lukijan Frodon ja Samin mukana Tuomiovuoren huipulle. Saman nimisen kolikkopelin kiekoilla pyörivät Hobbitien lisäksi Gandalf, Aragorn sekä muut sormuksen ritarit. Pelissä edetään kirjan juonen mukaisesti. Mitä pidemmälle pelaaja pääsee, sitä isompia bonuksia on luvassa. Peli on myös progressiivinen, sillä siinä on neljä eri suuruista jättipottia, joita pääsee tavoittelemaan sattumanvaraisesti käynnistyvän onnenpyörän avulla.

2. A Christmas Carol
Charles Dickensin Joulutarinan päähenkilö Ebenezer Scrooge on pääosassa A Christmas Carol -pelissä. Sen kiekoilla pyörivät romaanista tutut joulujen henget, kuten scatter ja wild-symbolit, kolikoita, lahjoja, kalkkuna sekä Scroogen pankin logo. Scatterit ja wildit antavat pelaajalle ilmaiskierroksia ja jokaisen peruspelin voiton jälkeen voi yrittää tuplata voittonsa kruuna tai klaava -pelissä.

3. Captain Nemo
Jules Vernen Sukelluslaivalla maailman ympäri tutustutti lukijat salaperäiseen kapteeni Nemoon ja hänen Nautilus-sukellusveneeseensä. Captain Nemo -slotti vie lukijan romaanin vedenalaiseen maailmaan. Pelin bonustasolla pelaaja valitsee sukellusveneen tutkan näytöltä kohteen, joka voi pitää sisällään suurenkin voiton. Peli on progressiivinen: jackpotista pelataan erityisten kiekkojen avulla ulkoa sisälle päin.

4. Willie Wonka
Willie Wonka -kolikkopeli vie pelaajan Roald Dahlin Jali ja Suklaatehdas -romaanin karamellitehtaalle. Pelissä on yhdeksän bonusominaisuutta, jotka käynnistyvät, kun kolme lasihissiä on yhtä aikaa kiekoilla. Pelaaja matkaa sen mukana ylös, jossa häntä odottaa sattumanvaraisesti määritelty bonusominaisuus. Yhdessä bonusjaksossa matkataan suklaajokea alaspäin veneen keikkuessa puolelta toiselle. Pelissä on jättipotti, ja jokaisen bonuskierroksen päätteeksi pääsee pelaaja kokeilemaan, josko yhdessä kolmesta kultaisesta lipuista olisi jättipotti. Jättipotin suuruus kasvaa jokaisella bonuskierroksella.

5. Robin Hood – Shifting Riches
Tarinaa Robin Hoodista, joka varasti rikkailta ja antoi köyhille, kerrottiin jo myöhäisellä keskiajalla. John Finnemore laittoi tämän tarinan kansien väliin, ja se ilmestyi suomeksi vuonna 1926. Robin Hoodista on tehty elokuvia, tv-sarjoja sekä kolikkopeli Shifting Riches. Tässä pelissä eivät vaihdu vain rikkaudet ja niiden omistaja, vaan myös kiekot vaihtavat paikkaa. Jokaisen peruspelin voiton jälkeen oikeanpuoleinen kiekko häviää ja sen tilalle tulee vasemmalta uusi kiekko, joka moninkertaistaa mahdolliset voitot. Tämä toistuu niin kauan kuin voittoja tulee. Voitot moninkertaistetaan viisinkertaiseksi asti.
kirjan kansi: Game of Thrones
6. Ivanhoe
Sir Walter Scottin kirjoittama romaani Ivanhoe on innoituksena kolikkopelille, jonka taustana on turnajaiskohtaus romaanin alusta. Itse peli koostuu kolmesta rivistä ja kolmesta kiekosta. Sen symbolit ovat pääasiassa perinteisiä kolikkopelien symboleja, kuten seiskat, erilaiset hedelmät sekä Bar. Kiekoilla pyörii lisäksi kruunu, jolla on olennainen rooli tarinassa. Pelin ilmaiskierrokset etenevät viidessä vaiheessa romaanin tapahtumia mukaillen. Nämä ovat ”Ambush” eli väijytys, ”The Joust Part One” eli turnajaiset osa 1, ”Robin’s Rescue” eli Robinin vapautus, ”The Joust Part 2” eli turnajaiset osa 2 sekä ”Return of the King” eli kuninkaan paluu.

7. The Game of Thrones
George R.R. Martinin kirjasarja ”A Song of Fire” on pohjana ”Game of Thrones” -nimiselle tv-sarjalle joka on myös romaanisarjan ensimmäisen kirjan nimi. Videopelin kiekoilla pyörivät neljän suvun symbolit: Stark, Lannister, Baratheon ja Targaryen. Mukana on myös rautavaltaistuin, joka pelin scatterina myös käynnistää ilmaiskierrokset. Pelaaja voi valita neljästä paketista, jotka pitävät sisällään eri määrän ilmaiskierroksia, voiton moninkertaistajia sekä kasautuvia symboleita. Ne on nimetty sukujen mukaan. Pelissä voi myös yrittää tuplata voittonsa jokaisen peruspelin voiton jälkeen navigoimalla oikeiden valintojen avulla tarinan petollisessa maailmassa.

8. Sherlock Holmes
Arthur Conan Doylen romaanisarja salapoliisi Sherlock Holmesista teki tästä erikoisesta hahmosta maailmankuulun. Sherlock Holmesista ei kuitenkaan voida puhua ilman Tohtori Watsonia, jolla on olennainen rooli Sherlock Holmesin seikkailuissa. Heistä on tehty monta tv-sarjaa, elokuvaa ja lukuisia videokolikkopelejä, joista Sherlock Holmes The Hunt for Blackwood-slotti perustuu Robert Downey Jr:n ja Jude Lawn tähdittämään elokuvaan. Kolikkopeli Sherlock Holmes and the Lost Stones taas vie pelaajan etsimään varastettuja timantteja.

9. Frankenstein
Mary Shelleyn romaani Frankenstein kertoo tarinan Victor Frankensteinista, joka laboratoriossaan luo ihmisen. Tuloksena on hirviö, joka karkaa luojaltaan, mutta oppii kuitenkin puhumaan ja lukemaan. Vaikka romaani julkaistiin jo vuonna 1818, saa tämä kauhutarina yhä aikaan väristyksiä lukijoidensa selkäpiissä. Frankenstein-peli vie pelaajan tähän maailmaan, erityisesti tiedemiehen laboratorioon. Kiekoilla pyörivät tiedemies, Frankenstein, hirviö, palvelija Fritz sekä aivot lasimaljassa. Bonuksina saa tässä pelissä ilmaiskierroksia, joiden erikoisuutena ovat voiton moninkertaistajat.
klassikkokirjan kansi: three musketeers
10. Three Musketeers
Alexandra Dumasin kirjoittama Kolme Muskettisoturia julkaistiin vuonna 1844, jonka jälkeen Dumas kirjoitti vielä jatko-osia teokseen. Kirjat sijoittuvat 1600-luvun Ranskaan pääasiassa hovijuonitteluiden maailmaan. Rohkeat muskettisoturit D’Artagnan, Athos, Porthos ja Aramis ovat inspiroineet monta elokuvaa, tv-sarjaa sekä peliä. Romaanin hahmot ovat erinomaisia ja heidän seikkailunsa vauhdikkaita, joten ei ihme, että monet pelistudiot ovat luoneet omat peliversionsa kirjoista.

Quickspin-pelistudion versio on uskollinen tarinan ranskalaisuudelle. Sen grafiikat ovat viehättäviä ja laajenevat wildit lisäävät jännitystä. Red Tiger -pelistudion peli on sen sijaan sarjakuvamaisempi. Jokaisella kolmesta muskettisoturista on oma bonusominaisuutensa. Soturit tervehtivät pelaajaa ranskaksi osuessaan kiekoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *