Olisiko tämä Sonyn lukulaite sopiva myös kirjailijan työkaluksi?

Kirjoittajat yleensä lukevat runsaasti kirjoja ja kaikenlaisia tekstejä joko etsiessään tietoa projektia varten tai omasta kiinnostuksesta. E-kirjojen lukulaitteet ovat hyviä välineitä paljon lukeville ihmisille, mutta joskus herää kysymys miksi niitä samoja laitteita ei voisi käyttää myös kirjoittamisen apuna. Tutkimusaineiston kerääminen, muistiinpanot, ideat ja nopeat luonnokset sopisivat luontevasti mukana kulkevalle laitteelle. Sony on suunnitellut DPT-CP1 –nimisen laitteen, joka saattaisi auttaa.

Sony DPT CP1 lukulaite/tablet
Sony DPT-CP1 on lukulaite, mutta myös muistiinpanojen tallentaminen on siinä mahdollista. Kaksi ominaisuutta erottaa tuotteen tavallisesta e-kirjojen lukulaitteesta:
– Suuri 10,3 tuuman näyttö.
– Muistiinpanoja ja kaavioita voi kirjoittaa tai piirtää suoraan näytölle mukana tulevan kynän avulla.

Kolmaskin ero löytyy: Sony DPT-CP1 –laitteella voi avata vain PDF-kirjoja ja dokumentteja.

Olisiko tästä vimpaimesta apua kirjoittajalle? Varsinainen kirjoittaminen sujuu parhaiten kunnollista näppäimistöä paukuttamalla, mutta ideointivaiheessa, tiedonkeruun aikana ja ensimmäisiä luonnoksia tehtäessä tällaisesta välineestä voisi olla apua.

Usein tausta- ja tutkimustyötä tehdessä dokumentteja kertyy tietokoneen massamuistille, käsinkirjoitettuja lappuja on pino pöydän kulmalla, haastattelutallenteita on ehkä puhelimen muistikortilla, valokuvia, sähköpostiviestejä ja kirjoja missä milloinkin. Jos edes kaiken tekstin saisi yhteen paikkaan talteen esimerkiksi Sonyn laitteelle, se helpottaisi niiden lukemista ja löytämistä. Tekstien saattaminen PDF-muotoon on lisätyö, joka täytyisi tosin tehokkaasti hoitaa.

Sony DPT-CP1 toimistotyöläisen paperin korvaajaksi
Sonyn tuotepäälliköt asemoivat DPT-CP1 –laitteen toimistotyöläisten välineeksi. Ajatuksena on, että heidän ei tarvitse silloin kantaa painavaa paperisalkkua mukanaan, vaan asiakirjat kulkevat mukana laitteessa. Tästä syystä laite on viritetty nimenomaan PDF-dokumenttien käsittelyyn sopivaksi.

Muita tuotteita, jotka on suunniteltu samanlaiseen käyttöön – lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen – ovat esimerkiksi Sony DPT-RP1, Remarkable tablet ja Onyx Boox Max 2.

Nainen lukee Sony DPT-CP1 lukulaitteelta

Sony DPT-CP1 lukulaitteen tärkeimmät ominaisuudet

– 10.3-tuuman mustavalkoinen näyttö. Kosketusherkkä (capacitive).
– Mukana tulevalla kynällä voi kirjoittaa ja piirtää suoraan ruudulle.
– Näytön erotuskyky 1404×1872 kuvapistettä, 227 dots per inch (DPI)
– Wi-Fi
– Bluetooth
– NFC
– Marvell(R)IAP140 64-bit Quad-core IoT Applications Processor
– Tallennustilaa 16GB
– USB.
– Vain PDF dokumentteja varten.
– Digital paper -sovellus Windows, Macos, Android ja iOS -laitteille.
– Mitat 174.2 × 243.5 × 5.9 mm
– Paino 240 gr.

Sony on ilmoittanut tuovansa DPT-CP1 lukulaitteen myyntiin Japaniin kesäkuussa 2018. Amazon.com lupaa toimittaa laitetta myös muihin maihin kesäkuusta alkaen hintaan USD 599,99.

muistiinpanoja kynällä Sony DPT-CP1 lukulaite/tablet näytölle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *