Kobo Clara HD lukulaite säätää näytön valaisua nukkumaanmenon mukaan

E-kirjakauppa Kobo on kirjojen lisäksi markkinoinut jo useita laadukkaiksi arvioituja e-kirjojen lukulaitteita. Japanilaisen Rakuten-suuryhtiön omistukseen siirtynyt Kobo tarjoaa veden- ja hiekan kestäviä laitteita ja myös hieman suuremmalla näytöllä varustettuja lukulaitteita. Kobo Clara HD on kuuden tuuman tarkalla E ink näytöllä toimiva laite, jonka erikoisuus on nukkumaanmenoajan mukaan säätyvä näytön valaistus.
Kobo Clara HD lukulaite ja retkivarustus
Perinteisesti e-kirjojen lukulaitteissa ei ole ollut valaistua näyttöä lainkaan, vaan lukemiseen on tarvittu auringonvaloa tai ulkopuolista keinovaloa. Lukulaitteiden E ink näyttöteknologia ei perustu valopisteisiin, vaan pieniin soluihin, joiden asentoa vaihtamalla näytölle syntyy solupisteistä kirjaimia.

Koska lukulaitteetkin jatkuvasti kehittyvät, näytön valaisu on tullut niihin kuitenkin yleiseksi ominaisuudeksi. Tästä taas seuraa sama pohdinta, mistä muiden mobiililaitteiden käyttäjiä varoitellaan. Puhelinten ja tabletien LCD-näytöt sisältävät laajan kirkkaan väriskaalan, joista etenkin sinistä jotkut tutkijat pitävät haitallisena unelle. No, tutkimuksia on monia erilaisia.

Tähän ilmiöön Kobo on joka tapauksessa tarttunut Clara HD –lukulaitteessa. ComfortLight Pro –nimen saanut näytön kirkkauden ja sävyn säätö osaa nimittäin noudattaa auringon sävypalettia päivän kuluessa. Jos laitteelle kertoo oman nukkumaanmenoaikansa, se säätää sinisen sävyt vielä tarkemmin ennen nukkumaanmenoa.
Kobo Clara HD lukulaite, näytön valaisu säädetään auringon mukaan
Lokeroa muistikortille Clara HD:ssa ei ole, joten kirjat ladataan suoraan netistä langattomalla Wi-Fi-yhteydellä, tai USB-kaapelin kautta. Erillisiä näppäimiä esimerkiksi sivun vaihtamiseen laitteessa ei myöskään ole, vaan kaikki toiminnot hoidetaan kosketusnäytöllä.

Kobo Clara HD:n listahinta on USD 129. Suomeen laitteen voi tilata ainakin Verkkokauppa.com ja Amazon.com –kaupoista, jotka pitävät Kobon muitakin malleja valikoimissaan.

Kobo Clara HD lukulaitteen ominaisuuksia

Kobo Clara HD lukulaite, teräväpiirto, valaistu näyttö
– 6 tuuman E Ink kosketusnäyttö. Pistetiheys 300 ppi (pixels per inch).
ComfortLight PRO –näytön valaisu mahdollistaa lukemisen hämärässä ja valon värisävyn säädön.
– Tallennustilaa laitteessa 8 GB.
– WiFi 802.11 b/g/n internet-yhteys.
– Micro USB kaapeliliitin.
– TypeGenius kirjasinvalikoimassa 11 erilaista fonttia, joista valittavissa 40 tyyliä.
– 14 tiedostoformaattia: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR.
– Kielet: englanti, ranska, saksa, espanja, hollanti, italia, brasilia, portugali, japani, turkki.
– Paino: 166 gr.
– Ulkomitat: 159.6 x 110 x 8.35 mm.

Via SlashGear.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *