Kesän 2018 kirjatapahtumat maassa, jossa vieraiden mielestä asuu rehellinen heimo

Kesä on Suomessa festivaalien ja tapahtumien aikaa, sillä myös pienet kunnat saavat lomailijoita vieraikseen ja kävijöitä tapahtumiin. Myös kirja-aiheisia tapahtumia on monenlaisia parhaaseen loma-aikaan. Tässä kesän 2018 kirjatapahtumat.
kirjamessut, kirjatarjontaa
Kesä on toki monelle alkanut aikaisemmin kuin juhannuksena, mutta kirjatapahtumien kalenterimme alkaa joka tapauksessa siitä. Siinä ei ole mitään ihmeellistä, että vuoden pisimmän päivän juhlaviikonloppuna ei kirjallisia tapahtumia järjestetä, sillä kansa suuntaa metsiin ja järville ilmeisesti joko seuraamaan hyttysten ininää tai jalkapallon MM-kisoja.

Kesän 2018 kirjatapahtumat:

29.-30.6. Vanhan kirjallisuuden päivät, Sastamala. Kirjailijoita ja kirjakauppiaita Sastamalan keskustassa (myös uusia kirjoja ja kirjailijoita).
6.-8.7. Sysmän kirjakyläpäivät, Sysmä. Torilla lähinnä käytettyjen kirjojen kauppiaita, myös joitakin kirjailijoita käy paikalla.
11.-15.7. Volter Kilpi –kirjallisuusviikko, Kustavi. Teemana on Kärhämä – sota, riita ja ristiriita. Turun saaristo tarjoaa sään ja maisemat, joten se puoli on kunnossa.
12.-14.7. Antikvaarinen kirjamyyntitapahtuma Booktori, Turku. Teemana tänä vuonna sarjakuvat.
15.7. Kovan rahan kirjapäivä, Turku. Mikäli vielä taskussa pyörii muutama euro, niillä voi tehdä edulliset kaupat torilla. Loput kirjat myydään pohjahintaan.
29.7-5.8. Pentinkulman päivät, Urjala. Keskustelujen, puheiden ja musiikin lisäksi tapahtumassa voi myös opiskella kirjoittamista.
3.-4.8. Kirjojen yö, Sysmä. Teatteritalolla ja kirjakaupalla kirjallista ohjelmaa.
1.9. Työväenkirjallisuuden päivä, Tampere. Presidentti Tarja Halonen saapuu avaamaan tapahtuman, jossa puhutaan ainakin 100 vuoden takaisesta sisällissodasta.

Kesän jälkeen onkin aikaa toipua ja odottaa syksyn suuria kirjamessuja:
5.-7.10. Turun kirjamessut.
25.-28.10. Helsingin kirjamessut.

Rehellinen heimo on viittaus käsitteeseen The Honest Tribe, josta viime aikoina ovat uutisoineet ainakin BBC ja Readers Digest. Englantilainen kirjailija Max Boyle on kirjoittanut kokonaisen kirjan The Honest Tribe suomalaisista omien kokemustensa pohjalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *