Yksi mobiililaite korvaa kolme erillistä vimpainta kahden näyttönsä ansiosta

Monella digitaalisessa mediamaailmassa työskentelevällä ja elävällä ihmisellä on pakollisen älypuhelimen lisäksi monta muutakin laitetta: esimerkiksi kannettavalla tietokoneella, tabletilla ja e-kirjojen lukulaitteella on kullakin oma käyttötarkoituksensa. Lenovo on nyt kehittänyt tuotteen, joka kahden näytön avulla (LCD ja E ink) pyrkii hoitamaan kaikkien kolmen mainitun laitteen hommat.
Lenovo Yoga Book C930
Lenovo Yoga Book C930 on Windows 10 –käyttöjärjestelmällä toimiva laite, jossa on 10.8 tuuman kokoinen LCD värinäyttö ja saman kokoinen mustavalkoinen E ink näyttö (tuttu teknologia e-kirjojen lukulaitteista). Laitteen voi taittaa siten, että sitä voi pitää kädessä kuin tabletia tai lukulaitetta. Sen voi avata myös kannettavaksi tietokoneeksi, jolloin LCD on näyttönä ja E ink -ruudusta tulee näppäimistö.

Mustavalkoinen näyttö näyttää ihan oikealta näppäimistöltä, ja se naksuu kuin näppäimistö, mutta pelkällä sormituntumalla näppäimiä ei sileältä pinnalta löydä. Laitetta testannut Liliputing piti näyttönäppäimistöllä kirjoittamista kohtuullisen mukavana, vaikka oikean fyysisen näppäimistön kirjoitusnopeuteen sillä ei pääsekään.

Kummallekin näytölle voi kirjoittaa ja piirtää mukana tulevalla kynällä. Jos esimerkiksi lukee kirjaa E ink-näytöltä voi värinäyttöä pitää muistilappuna, johon kirjaa omia muistiinpanoja. Tai toisinpäin.
Lenovo Yoga Book C930 kannettavana tietokoneena
Kuka tarvitsee Lenovo Yoga Book C930 tyyppisen tuotteen, jonka lähtöhinta on 999 euroa?

Paljon matkustavat ihmiset, jotka haluavat keventää mukana kulkevaa laitekuormaa ovat varmasti luontevin asiakaskunta tuotteelle. Yoga Book C930 on pienempi ja ohuempi kuin kannettava tietokone, ja myös akun kesto 8.5 tuntia on pidempi kuin tavallisissa kannettavissa. Tablet, lukulaite ja kannettava tietokone yhdessä paketissa.

Toinen asiakasryhmä, joka tästä erikoisesta tuotteesta voi kiinnostua ovat kaikki ihmiset jotka lukiessaan ja tutkiessaan haluavat kirjoittaa käsin muistiinpanoja. Lenovon laitteen kumpaakin näyttöä voi käyttää siihen tarkoitukseen. Myös kaikki sellaista työtä tekevät ihmiset, jotka hahmottelevat luonnoksia kynällä voivat hyödyntää tätä ominaisuutta.
Lenovo YOga Book C930 lukulaitteena
Lenovo Yoga Book C930 ei kuitenkaan ole ensimmäinen tuote, joka tavoittelee näitä asiakasryhmiä. Apple iPad Pro on tablet, johon yhtiö on lisännyt niin suorituskykyä, kynän kuin myös fyysisen näppäimistön, joka toimii myös suojakuorena. Microsoft Surface Pro –laitteen lähtökohtana on myös ollut rakentaa tehokas tablet, jossa on fyysinen näppäimistö ja kynä.

Suuret tietokonealan yhtiöt rakentavat tosissaan uutta tuotekategoriaa tabletin ja kannettavan tietokoneen väliin osuvista laitteista. Todennäköisesti vain yksi design tulee voittamaan mikäli tuotekategoria menestyy massamarkkinoilla. Onko se Lenovo Yoga Book -tyyppinen design, vai Applen ja Microsoftin tablet-lähtöinen design, vai joku muu vielä nerokkaampi luomus?
Lenovo Yoga Book C930 taittuva design

Alla video, jossa GadgetMatch esittelee Lenovo Yoga Book C930 kahden näytön laitteen:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *