Freewrite Traveler pyrkii lisäämään kirjoittajan tuottavuutta keskittymällä vain yhteen asiaan

Heikon keskittymiskyvyn kanssa kamppailevien kirjoittajien onneksi – ja miksei kaikkien muidenkin – vihdoin on keksitty vekotin, joka saa sormet suorastaan juoksemaan näppäimistöllä. Freewrite Traveler -laitteen valmistaja Astrohaus arvelee kirjoittajien tuottavuuden tuplaantuvan kun he ryhtyvät naputtelemaan tekstiä sen avulla. Salaisuus on siinä, että laitteella ei voi tehdä mitään muuta kuin kirjoittaa.
Freewrite Traveler näppäimistö
Arvio tuottavuuden huimasta kasvusta ei kuitenkaan ole mikä tahansa mainoskehu, vaan perustuu saman valmistajan edellisen mallin Freewrite -kirjoituskoneen käyttökokemuksiin. Voi olla, että helposti muihin houkutuksiin harhautuva kirjoittaja todellakin voi parantaa tuottavuuttaan jos kirjoituspöydällä on laite, jolla ei kerta kaikkiaan pääse Facebookiin, Youtubeen, tai uutissivuille.

Nimi Traveler (matkaaja, matkailija) viittaa laitteen suunnittelun lähtökohtaan tehdä mahdollisimman helposti mukana kulkeva tuote.
Freewrite Traveler ulkona auringossa
E-kirjojen lukulaitteista tuttu E ink –näyttöteknologia mahdollistaa kirjoittamisen ulkona, vaikkapa auringon valossa. Akun kesto on erittäin pitkä, sillä näyttö ei paljon sähköä kuluta eikä internet-yhteys ole päällä kuin sen hetken kun tiedostoja varmuuskopioidaan.

Tämän lähemmäs kirjoituskoneen toiminnallisuutta ei taida nykytekniikalla päästä. Freewrite Travelerissa ei tosiaan ole mitään muuta sovellusta kuin kirjoitusohjelma. Dokumentit voi kopioida pilvipalveluun tai lähettää omaan sähköpostiosoitteeseen. Siinä kaikki.

Myös tekstin editointiominaisuudet on pidetty minimitasolla. Tekstissä voi liikkua ylös ja alas sivu kerrallaan tai nuolinäppäimillä ja korjata merkki kerrallaan virheitä. Esimerkiksi tekstin kopiointi, leikkaaminen ja liittäminen on jätetty pois.
Freewrite Traveler suljettu kädessä
Freewrite Traveler kirjoituskoneen valmistus on niin pitkällä, että toimivia prototyyppejä on olemassa, mutta valmiiden tuotteiden toimitus tehtaalta alkaa kesäkuussa 2019. Valmistaja on kerännyt rahaa Indiegogo-palvelussa, ja rahoitus on enemmän kuin hyvässä kunnossa. Juuri äsken näytti siltä, että tuotteen rahoitustavoite ylittyy kymmenkertaisesti. Saattaa osaksi johtua tarjouksesta, jolla laitteen saa nyt hintaan 329 dollaria, mutta kun tehdastuotanto käynnistyy, hinta nousee 599 dollariin (jota valmistaja pitää listahintana).

Valmistaja lupaa Travelerin näppäimistön tuntevan 30 kielen merkit. Ruotsi on yksi niistä kielistä, joten laite toimii myös suomeksi kirjoittaville.

Alla Freewrite Travelerin esittelyvideo:

Freewrite Traveler: ominaisuuksia ja teknisiä spesifikaatioita

Mitat: 302 x 127 x 25 mm.
Paino 800 gr.
Kuuden tuuman (121 x 68 mm) mustavalkoinen E ink –näyttö omille teksteille.
Erillinen pieni (113 x 18 mm) statusnäyttö, jossa myös mustavalkoinen E ink –teknologia.
Akun kesto 4 viikkoa mikäli laitetta käyttää yhden tunnin päivässä.
Mekaanisen kontaktin näppäimistö. Saatavana ruotsalaisella merkistöllä.
Tallennustilaa laitteen omassa muistissa yli miljoonalle tekstisivulle.
Wi-Fi langaton yhteys internetiin, mutta vain tekstien varmuuskopiointia varten omalle Dropbox, Google Drive, Evernote tai Postbox-tilille.
USB-portti akun latausta varten ja tiedostojen siirtoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *