Amazonilta vesitiivis Kindle Paperwhite e-kirjojen lukulaite

Kindle Paperwhite on ollut Amazonin suosituin lukulaite, johon on vuosien varrella tehty pieniä parannuksia. Vuoden 2018 Paperwhite-malli sai uuden hienon ominaisuuden kun Amazon teki siitä vedenpitävän. Sateiseen sienimetsään tai palmun alle hiekkarannalle voi nyt viedä sienioppaan tai matkaoppaan (ja tuhansia muita kirjoja) pienen lukulaitteen muistissa.
Amazon Kindle Paperwhite, vedenpitävä lukulaite
Kindle Paperwhite –lukulaitteessa on kaikki tärkeimmät ominaisuudet mitä modernissa laitteessa tulee ollakin, kuten langaton internet-yhteys, valaistu näyttö ja kosketusnäyttö. Jos on jo Amazonista e-kirjoja hankkinut tai aikoo niitä sieltä jatkossa ostaa, ja etsii pientä kuuden tuuman kokoista lukulaitetta, niin Paperwhite on monen lukijan valinta.

Kuten muissakin uusissa Kindle-laitteissa, niissä voi vaihtaa paitsi kirjasimen kokoa, myös kirjasintyyppiä luettavaan kirjaan.

Englanninkielisiä kirjoja voi antaa Paperwhiten luettavaksi. VoiceView-ominaisuus lukee näytöllä olevan tekstin ääneen. Audible-äänikirjoja voi myös kuunnella. Kummassakin tapauksessa täytyy käytettävissä olla kaiutin tai muu laite, joka osaa toistaa lukulaitteen lähettämän ääniaineiston. Paperwhite lähettää äänen Bluetooth-yhteydellä.
Amaon Kindle Paperwhite lukulaitteessa voi kuunnella Audible äänikirjoja
Jos Paperwhite-laitteesta etsii puutteita, niin jotkut e-kirjojen ystävät kaipaavat siihen erillisiä sivu eteenpäin ja sivu taaksepäin näppäimiä.

Vedenpitävän Paperwhiten hinnoittelu lähtee 129 dollarista, jolla saa 8GB muistilla ja Wi-Fi-yhteydellä varustetun laitteen. Suurempi muistitila ja 4G-mobiiliyhteys lisäävät hintaa aina 249 dollariin asti.
Kindle Paperwhite sähkökirjojen lukulaite

Kindle Paperwhite 2018-mallin tekniset ominaisuudet

6 tuuman E Ink Carta näyttö, joka on valaistu.
Näytön pistetiheys 300 ppi. 16 harmaan sävyä.
Vedenpitävä IPX8-määrityksen mukaan. Kestää painetta kahteen metriin asti yhden tunnin ajan.
Tallennustilaa kirjoille 8 GB tai 32 GB, mallista riippuen.
Lisäksi Amazon tarjoaa kaikelle kaupasta ostetuille tuotteille tallennustilan pilvipalvelusta.
Langaton Wi-Fi internet-yhteys (802.11b, 802.11g, 802.11n, WEP, WPA, WPA2).
Bluetooth.
USB-portti.
Akun kesto viikkoja, mutta sähkön kulutus vaihtelee varsinkin johtuen Wi-Fi-yhteyden, näytön valon ja äänikirjojen kuunteluominaisuuden käytöstä. Akku lataantuu noin neljässä tunnissa.
Audible-äänikirjojen kuuntelumahdollisuus. Äänikirja ohjataan Bluetooth-yhteydellä toimivalle kaiuttimelle tai laitteeseen.
VoiceView-ominaisuus lukee minkä tahansa näytöllä olevan tekstin ääneen. Vain englanniksi ja Bluetooth-laite tarvitaan toistoa varten.
Avaa e-kirjat ja dokumentit: Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, Audible (AAX).
Huomaa, että Kindle-laitteet eivät osaa avata EPUB-kirjoja, joita suomalaiset kirjakaupat myyvät.
Mitat 167 x 116 x 8 mm.
Paino 191 gr.

Via The Verge.

Kindle Paperwhite -lukulaitteen valaistu näyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *