E-kirjojen kuukausimaksulliset lukupalvelut ja sanomalehtien verkkoversiot ovat löytämässä toisiaan

Internetissä on runsas valikoima digitaalisia mediapalveluita mistä voi kuukausimaksua vastaan katsella elokuvia, lukea sanomalehteä, kuunnella musiikkia, jännittää urheilua, tai lukea kirjoja. Kun jokainen palvelu erikseen ostettuna maksaa jonkin verran, on yhteissumma äkkiä melko suuri usean palvelun tilaajalle. Vaan jos palveluita yhdistäisi ja tarjoaisi sopivan hinnan esimerkiksi innokkaille lukijoille, kysyntää voisi olla. Nyt e-kirjojen lukupalvelut ja sanomalehtien digitaaliset versiot näyttävätkin löytäneen toisensa.
Scribd, e-kirjojen lukupalvelu

Scribd ja New York Times

E-kirjojen lukupalvelu Scribd ja sanomalehti The New York Times aloittivat yhteisen kampanjan lokakuussa 2018 tarjoten hintaan 12,99 dollaria kuukaudessa rajoittamattoman lukuoikeuden sekä Scribdin kirjavalikoimaan että New York Timesin artikkeleihin.

Scribdin palvelusta tilaaja löytää e-kirjojen lisäksi äänikirjoja, aikakauslehtiä ja nuotteja. Scribdillä on sovellukset mobiililaitteille, joten lukea voi millä tahansa internetiin liitetyllä laitteella.

New York Timesin verkkosivuilta tilaaja saa kaikki artikkelit luettavaksi kuten myös arkiston 160 vuoden ajalta. Mobiilisovellukset ovat myös ladattavissa puhelimeen ja tabletiin.
Bookbeat: äänikirja ja e-kirjavalikoimaa

Bookbeat ja Dagens Nyheter

Ruotsissa ääni- ja e-kirjoja kuukausimaksulla tarjoava Bookbeat on lähtenyt yhteistyöhön sanomalehti Dagens Nyheterin kanssa. Lehti kertoo digitaalisten uutisten tilaajia olevan jo 150 000, joille nyt tarjotaan hintaan 99 kruunua kuukaudessa Bookbeatin kirjavalikoimaa. Normaalihinta Bookbeatilla Ruotsissa on 149 kruunua kuukaudessa.

Näiden kumppaneiden yhteistyö toimii vain yhteen suuntaan: Dagens Nyheterin digitaaliset tilaajat voivat hyödyntää sitä, mutta Bookbeatin tilaajille ei ole ylimääräistä hyvää tässä tarjolla.

Nämä yhteistyöt ovat erittäin myönteistä kehitystä. Toivomuslistalle voisin laittaa vielä sellaisen palvelun, josta saa tilata esimerkiksi kolmea sanomalehteä, kahta aikakauslehteä ja kirjoja johonkin sopivaan kuukausihintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *