Parhaat muinaiset nähtävyydet Espanjan Valenciassa

Valenciaa luonnehditaan matkaoppaassa vastakohtien kaupungiksi. Se on Valencian erityisominaisuus, mikä tekee kaupungista mielenkiintoisen matkakohteen myös niille, jotka uskovat nähneensä kaiken. Ikivanha kaupungin keskusta on suhteellisen laaja, ja erittäin elävä alue ravintoloineen ja kauppoineen. Vartin kävelymatkan päässä sijaitseva ultramoderni taide- ja tiedekeskus puolestaan hengästyttää komeudellaan. Tässä artikkelissa esitellään Valencian viisi parasta historiallista nähtävyyttä.

Nähtävyydet ja kuvat ovat opaskirjasta Valencia, Spain – The Key Sights, Places, and Events (julkaistu Klaava Travel Guide -kirjasarjassa).

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen, Valencia, Espanja
Plaza de la Virgen –aukion paikalla oli jo roomalaisten valtaapitävien aikaan kaupungin tärkein paikka, Roman Forum. Tänä päivänä aukio on turistimagneetti, jonne jokaisen itseään kunnioittavan selfie-kuvaajan on tultava nappaamaan kuva suihkulähteen äärellä.

Tärkeimmät historialliset rakennukset aukion ympärillä ovat:

Basilica Virgen de los Desamparados
Cathedral
Palau de la Generalitat
Suihkulähde on suhteellisen uusi, vuodelta 1976.

La Lonja

La Lonja ovi koristekaiverrus, Valencia, Espanja
Vuonna 1533 valmistunut La Lonja –rakennus tehtiin alun perin kauppiaiden neuvottelutilaksi. Ei ehkä kuulosta kovin jännittävältä, mutta rakennus on aivan mahtava sisältä. Kaupunki investoi tiloihin aikoinaan paljon rahaa, sillä siihen aikaan Valencia oli silkkikaupan keskus. Kauppiaat läheltä ja kaukaa tulivat sinne solmimaan sopimuksia, joten heille haluttiin näyttää vaurautta.

Arkkitehdit Pere Compte and Joan Ibarra valvoivat La Lonjan rakentamista 50 vuotta. Nykyään se on Unescon maailmanperintökohde.

Barrio del Carmen -alue

Barrio del Carmen, Valencia Espanja
Barrio del Carmen on Valencian vanhin alue. Kapeilla kujilla kaikki pieniä vanhoja taloja ei ole jaksettu pitää kunnossa, vaan ne rapautuvat rauhassa. Plaza de Tossalin suunnalla on runsaasti kahviloita ja baareja, mutta pääosin alue on hiljainen.

Tämä osa kaupungista oli aikoinaan saari Turia-joessa. Kaupunki laajeni etelään ja liittyi mantereeseen. Koko Turia-joki käännettiin virtaamaan kaupungin ohi vuoden 1956 valtavien tulvien jälkeen.

Plaza de Ayuntamiento

Plaza de Ayuntamiento, joulu luistelua, Valencia
Talot kaupungintalon aukion ympärillä ovat suuria, korkeita ja näyttävästi koristeltuja. Vanhan kaupungin suurimman aukion paraatipaikalla näytetään, että ei olla köyhiä eikä kipeitä. Aukio on monen fiestan tapahtumapaikka, kuten Fallas-juhlien yksi paikka helmi-maaliskuussa.

1800-luvulle asti Convento de San Francisco –luostari oli nykyisen aukion paikalla. Luostari ei kuitenkaan pystynyt pitämään aluetta kunnossa, jolloin kaupunki päätti siirtää kaupungintalon Plaza de la Virgen –aukiolta paikalle, ja samalla raivata tilaa suurelle aukiolle.

Torres de Serranos

Torres de Serranos, Valencia, Espanja, Etelä-Eurooppa
Valencian ympärillä on eri aikakausilla ollut kolme suojamuuria, toinen toistaan pidempiä. Ainoastaan kaksi porttia vartiotorneineen on enää jäljellä mahtavista muureista: Torres de Serranos ja Torres de Quart.

Torres de Serranos on keskeillä paikalla Plaza de la Virgen –aukion, katedraalin ja Turia-puiston lähellä. Massiviset tornit rakennettiin 1392-1398. Torneihin pääsee kiipeämään ylös asti, mistä saa hieman näkymää kaupunkiin. Kattojen yli näkymiä etsivän on kuitenkin syytä suunnata Santa Catalina –kirkon torniin tai Ateneo-rakennuksen yläbaarin.

Lue lisää Valenciasta englanninkielisestä matkaoppaasta, joka on runsaasti kuvitettu ja kartoitettu.
matkaopas Valencia, Spain -kirjan kansikuva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *