10 tuuman Boyue Likebook Mimas lukulaite e-kirjoille ja myös käsin kirjoitetuille muistiinpanoille

E-kirjojen lukulaitteet ovat saaneet uutta puhtia uusista ominaisuuksista ja löytäneet uusia asiakkaita ihmisistä, jotka haluavat lukemisen lisäksi myös kirjoittaa asioita muistiin ja hahmotella piirroksia ja kaavioita. Laitteiden koko on ominaisuuksien mukana kasvanut. Boyue Likebook Mimas on jouheasti toimiva 10.3 tuuman kokoinen lukulaite/kirjoitusalusta.
Boyue Likebook mimas e-kirjojen lukulaite ja kynällä kirjoitusalusta
Boyue Likebook Mimas –laitteessa on 10.3 tuuman kokoinen E ink-harmaasävynäyttö, mukana tulee Wacom kynä kirjoittamista ja piirtämistä varten, Android 6.0 käyttöjärjestelmä tuo mukanaan ladattavat mobiilisovellukset, ja laitteen suorituskyky hintatasoon ja kilpaileviin tuotteisiin verrattuna on kilpailukykyinen.

Mimas on hinnoiteltu EU-alueella 469 euroon (artikkelin lopussa linkit kauppoihin). Vastaavan kokoiset ja vastaavilla luku- ja kirjoitusominaisuuksilla varustetut laitteet, kuten Remarkable and Onyx Boox ovat listahinnoiltaan hieman arvokkaampia. Hinnat eivät kuitenkaan ole kiveen hakattuja, vaan saattavat kilpailutilanteen mukaan elää.

Laitteen käyttöjärjestelmä Android 6.0.1 ohjelmisto sisältää Google Play Storen, josta Mimasiin voi ladata uusia sovelluksia. Kaikki appsit eivät välttämättä toimi E ink –näytöllä, mutta esimerkiksi Kindle-lukusovellus ja monet muut toimivat. Mimasin mukana tulevat sovellukset EPUB ja PDF-kirjojen lukemiseen, muistiinpanojen kirjaamiseen kynällä ja piirtämiseen.

Alla video, jossa esitellään laitteen luku- ja kirjoitusominaisuuksia (ranskaksi, mutta toiminnot käyvät kyllä ilmi):

Tablette-Tactile.net on julkaissut perusteellisen arvion Likebook Mimasin käytöstä. Loppupäätelmä on positiivinen. Testaaja arvosti tuotteen rakenteen laatua, käyttöliittymää, kynän hyvää toimintaa, valaistua näyttöä, käteviä painikkeita reunoilla, liityntöjä ja hyvää suorituskykyä. Heikon arvosanan tuote sai kielikäännöksestä, EPUB-kirjoihin ei voi tehdä merkintöjä kynällä ja gyroskoopin puuttumisesta.

Boyue Likebook Mimas –laitteen tärkeimmät ominaisuudet

– 10.3-inch Eink HD Mobius näyttö (harmaasävyjä, ei värejä).
– Näytön erotuskyky 1872 x 1404 kuvapistettä (227ppi).
– Näytöllä on oma taustavalo.
– Kosketusnäyttöä voi ohjata sormilla ja mukana tulevalla Wacom-kynällä.
– Android 6.0.1 käyttöjärjestelmä, mukana myös Google Play Store.
– Prosessori RK3365 8-Core 1.5GHz.
– RAM 2GB LPDDR3.
– 16GB tallennustilaa laitteessa.
– microSD-muistikortille paikka.
– WiFi (802.11b/g/n).
– Bluetooth 4.1.
– USB-C portti.
– Kaiuttimet.
– Mikrofoni.
– 3.5 pistoke kuulokkeille.
– 4700mAh Polymer Li-on akku.
– Ulkomitat 191 x 262 x 8 mm
– Paino 430 gr.

Boyue Likebook lukulaitteita on myynnissä esimerkiksi näissä verkkokaupoissa:
AliExpress, Amazon.com ja Ereader.Store -kaupoissa. Viimeisenä mainittu toimii EU:n alueella.

Boyue Likebook Muses

The Ebook-Reader.com kertoo tuotteesta olevan tarjolla myös kompakti versio nimeltään Likebook Muses. Tässä laitteessa on 7.8 tuuman kokoinen näyttö, mutta muuten Mimas-laitteen kanssa saman tyyppiset ominaisuudet. Muses oli tarjolla Amazon.com-kaupassa hintaan USD 329.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *