Google on kehittänyt robotin, joka hakee kirjaston kirjat kotoa

Google on iso ja resurssirikas yhtiö, jossa kehitellään kaikenlaista mistä joskus saattaa tulla jotain tai olla tulematta. Yksi Googlen testilaboratorion tuotteista on Book Bot robotti, joka kulkee itsekseen Kalifornian Piilaakson kaduilla noutamassa kirjaston kirjoja ihmisten kotoa.

Mountain Viewn kaupungin kirjasto on ottanut käyttöön pari Book Bot -robottia, jotka liikkuvat rajatulla alueella kirjaston lähistöllä.

Homma toimii niin, että alueella asuva kirjaston käyttäjä voi internetin kautta tilata robotin noutamaan kirjat. Kun robotti on talon kohdalla, se lähettää tekstiviestin saapumisensa merkiksi. Kirjat tiputetaan robotissa olevaan säiliöön. Muuta ei tarvitakaan, vaan Book Bot lähtee siitä seuraavaan paikkaan.

Kierroksen tehtyään robotti palaa kirjastolle, jossa henkilökunta tyhjentää säiliön ja hoitaa varsinaisen kirjojen palautuksen kirjastojärjestelmään.

Mitähän ne seuraavaksi keksivät? Voisimme ehdottaa sellaista robottia, joka osaisi käydä lainaamassa kirjoja. Siinä saisi olla sen verran tekoälyä, että se tietäisi mitä yleensä luemme. Robotti saisi yllättää hyvillä kirjavalinnoillaan.

Mountain Viewn kirjaston ohjeet lainaajille jotka haluavat palauttaa kirjat robotin avulla.

Mercury News kävi kuvaamassa videon missä Book Bot kulkee asuinalueen jalkakäytävillä hakemassa kirjoja takaisin kirjastoon:

Tämän hetkinen Book Bot:

Ulkomitat: pituus 71 cm, leveys 45 c, korkeus 81 cm. Tämän lisäksi botissa voi olla ulkoinen antenni, huomiolippu muita liikkujia varten, ja käsivarsi jalankulkuvalon painamista varten.
Paino: 45 kg, max paino kuorman kanssa 68 kg.
Suurin nopeus: 7 km/h.

ActuaLitte kertoi BookBot-robotista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *