Entinen kirjansitoja luo vanhoista kirjoista taidetta

Ruotsissa Uppsalassa työskentelevä Cecilia Levy on kehittänyt hienon tavan kierrättää vanhoja kirjoja. Elinkaarensa loppupäässä olevat kirjat muuttavat hänen käsissään muotoaan taide-esineiksi. Entisen kirjansitojan ja graafisen suunnittelijan löytämä lisämauste on käyttää hyväksi kirjojen sivuille tarttunutta elämää.

Euronewsin haastattelussa taiteilija kertoo käyttävänsä ainoastaan 1800- ja 1900-luvun kirjoja. Mitään keräilyharvinaisuuksia hän ei töihinsä käytä, sillä hän irrottaa kaikki sivut (jolleivät ne jo ole irronneet sidonnasta), etsii niistä sellaiset, jotka sopivat hänen töihinsä ja leikkaa sivuista sopivia liuskoja meneillään olevaan projektiin.

Sivujen reunoihin tarttunut lika, kulumat ja mahdolliset ylimääräiset merkinnät ovat Levyn mukaan sitä parasta mikä elävöittää ja värittää hänen muotoilemiaan esineitä. Hänen käyttämäänsä tekniikkaa kutsutaan papier maché:ksi. Cecilia Levy kokee luovansa silpomansa kirjan uudelleen, mutta eri muotoon.

Hänen töitään on esillä esimerkiksi Ruotsin Kansallismuseossa.

Katso video, missä Cecilia Levy kertoo englanniksi työstään ja esittelee teoksiaan:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *