Entinen kirjansitoja luo vanhoista kirjoista taidetta

Cecilia Levy muotoilee vanhoista kirjoista taidetta
Ruotsissa Uppsalassa työskentelevä Cecilia Levy on kehittänyt hienon tavan kierrättää vanhoja kirjoja. Elinkaarensa loppupäässä olevat kirjat muuttavat hänen käsissään muotoaan taide-esineiksi. Entisen kirjansitojan ja graafisen suunnittelijan löytämä lisämauste on käyttää hyväksi kirjojen sivuille tarttunutta elämää.

Euronewsin haastattelussa taiteilija kertoo käyttävänsä ainoastaan 1800- ja 1900-luvun kirjoja. Mitään keräilyharvinaisuuksia hän ei töihinsä käytä, sillä hän irrottaa kaikki sivut (jolleivät ne jo ole irronneet sidonnasta), etsii niistä sellaiset, jotka sopivat hänen töihinsä ja leikkaa sivuista sopivia liuskoja meneillään olevaan projektiin.

View this post on Instagram

A Bitter Cup #bookpagesandpaste #teacup #contemporarycraft #contemporaryart #konsthantverkarna #cecilialevy

A post shared by Cecilia Levy (@cecilia_levy_art) on

Sivujen reunoihin tarttunut lika, kulumat ja mahdolliset ylimääräiset merkinnät ovat Levyn mukaan sitä parasta mikä elävöittää ja värittää hänen muotoilemiaan esineitä. Hänen käyttämäänsä tekniikkaa kutsutaan papier maché:ksi. Cecilia Levy kokee luovansa silpomansa kirjan uudelleen, mutta eri muotoon.

Hänen töitään on esillä esimerkiksi Ruotsin Kansallismuseossa.

Katso video, missä Cecilia Levy kertoo englanniksi työstään ja esittelee teoksiaan:

View this post on Instagram

Little Liv, 2018 #bookpagesandpaste #shoes #contemporarycraft #contemporaryart #freedformats #cecilialevy

A post shared by Cecilia Levy (@cecilia_levy_art) on

View this post on Instagram

Hop (humulus lupulus) • 2:15 medicinal herbs suitable for infusions (tea) • Part of In Fusion – Contemplation pieces, my public art commission for the main entrance of Nya Karolinska Solna hospital (NKS) in Stockholm. In all, 20 plinths with paper sculptures installed 2017 • • #hop #humuluslupulus #medicinalherbs #infusion #handmade #slowart #papersculpture #bookpages #bookpagesandpaste #publicartcommission #humle #läkeväxter #läkeörter #offentligkonst #papper #bokpapper #bokpapperochklister #kulturförvaltningen #nyakarolinska #nyakarolinskasolna #infusioncontemplationpieces #cecilialevy Photo: Alvaro Campo

A post shared by Cecilia Levy (@cecilia_levy_art) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image