Erikoinen manga-kirjojen lukulaite avautuu kuten painettu kirja

Japanista lähtöisin oleva manga on sarjakuvataidetta, joka kiinnostaa ympäri maailmaa. Manga-kirjoja saattaa asian harrastajalle kertyä hyllyyn melkoinen määrä. Japanissa kehitellään myös kaikenlaisia eletroniikkatuotteita, joista kaikki eivät ole kaupan maan ulkopuolella. Yksi erikoisimmista tuotteista on erityisesti manga-kirjojen lukemiseen tarkoitettu lukulaite, joka kahden näyttönsä ansiosta avautuu kuin kirjan tai lehden aukeamaksi.

Kahdesta e-kirjan lukulaitteen näytöstä koostuva tuote on nimeltään Naruto Eonebook. Se on valmistajan mukaan valmis vuoden 2019 loppuun mennessä, jolloin ensimmäisten asiakkaiden tulisi saada tilaamansa laitteet. Rahoitus valmistukselle on löytynyt Kickstarter-palvelun kautta.

EU-maihin valmistaja ei vielä tuotetta lupaa toimittaa, vaikka kansainvälisiä markkinoita on selvästi ajateltu, sillä siinä tomivat kirjat ovat englanninkielisiä. Riskirahoitusvaiheessa manga-lukulaitteen hinta on noin 460 euroa, jonka valmistaja kertoo tuplaantuvan kun se on normaalisti myynnissä.

Naruto Eonebookin näytöt ovat samaa tekniikkaa mitä normaaleissa e-kirjojen lukulaitteissa käytetään (E ink), joka tarkoittaa laitteen esittävän kaikki kuvat harmaasävyinä. Liliputing kertoo näyttöjen olevan 7,8 tuuman kokoisia.

Näyttöjen lisäksi toinen erikoisuus lukulaitteessa on kirjavalikoima. Narutolla voi lukea vain e-kirjoja, jotka valmistaja on tehnyt yhteensopiviksi laitteen kanssa.

Eonebook-laite sisältää kaikki Naruto-sarjan mangakirjat, yhteensä 72 e-kirjaa. Jos haluaa lukea muutakin, valmistajalta voi kysellä mitä kirjoja on tarjolla. Ne toimitetaan muistikortilla. Laitteessa ei ole verkkoyhteyttä, eikä muuta tapaa saada siihen kirjoja kuin muistikortti.

Miksi ylipäätään tehdä tällainen laite, ja miksi kukaan sellaisen ostaisi?

Ostajia on, sillä he ovat jo rahoittaneet laitteen valmistamisen käynnistämisen. Yksi syy laitteen ostoon voi olla rajallinen tila säilyttää isoja manga-kokoelmia asunnoissa. Nyt sarjakuvakokoelman saa pienelle muistikortille, ja itse Eonebook-lukulaite on yhden sarjakuva-albumin kokoinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image