Euroopan parhaat kaupunkilomakohteet juuri nyt

Valencia, Espanja, Plaza de la Reina ja Katedraali
Kuva Valencian matkaoppaasta.

Lyhyelle kaupunkilomalle Eurooppaan on suhteellisen vaivatonta lähteä kun varaa lentoliput tai paikat junaan (jos se vain on mahdollista valittuun kohteeseen). Ongelmaksi oikeastaan jää vain kiinnostavan uuden kohteen valinta. Brittiläinen Which kuluttajajärjestö on tutkinut jäsentensä avulla mitkä kaupungit ovat juuri nyt vetovoimaisia kohteita usealla kriteerillä mitattuna.

Which julkaisi kaupunkikyselyn tulokset saman nimisessä lehdessään. Arviot kaupunkien paremmuudesta tekivät yhdistyksen jäsenet niistä kaupungeista, joissa olivat vierailleet viimeisen vuoden aikana.

Kaupungien ominaisuudet on jaettu seitsemään kategoriaan: majoitus, ruoka ja juoma, kulttuuritarjonta ja nähtävyydet (sisältää kaupunkikierrokset, museot, puistot, monumentit), ostosmahdollisuudet, kaupungissa liikkumisen helppous (julkinen liikenne, kuljetusvälineiden käytön helppous, kävelyetäisyydet), turistikohteiden ruuhkaisuus, ja vastine rahalle. Lisäksi on vielä yleinen arvosana kaupungille ja halukkuus suositella sitä käyntikohteeksi.

Kolmen kaupungin parhaat pisteet saanut kärki erottuu hieman kaiken kaikkiaan melko tasaisesta joukosta: Puolan Krakova ja Espanjan Sevilla ja Valencia veivät mitalisijat.

Kaupunkien paremmuusjärjestystä voi olla järkevä tutkia siten, että pohtii mitkä kriteerit ovat itselle tärkeitä kaupunkilomalla. Jos esimerkiksi turistipaikkojen ruuhkaisuus häiritsee, Venetsia ja Firenze eivät ole oikeita kohteita. Wien, Valencia ja Berliini sen sijaan ovat kaupunkeja, joissa on turistillakin tilaa hengittää.

Helsinki ylsi Pohjoismaisista kaupungeista korkeimmalle sijalle 13.

Tässä 20 parhaiksi arvioitua Euroopan kaupunkilomakohdetta:

  1. Krakova
  2. Sevilla
  3. Valencia
  4. Berliini
  5. Amsterdam
  6. Budapest
  7. Munchen
  8. Venetsia
  9. Verona
  10. Bordeaux
  11. Lissabon
  12. Granada
  13. Helsinki
  14. Madrid
  15. Oslo
  16. Porto
  17. Tukholma
  18. Wien
  19. Ateena
  20. Barcelona

Kaikki mukana olleet kaupungit ovat nähtävissä Which-järjestön web-sivulla listattuna paremmuusjärjestyksessä pisteineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *