Kirjoitusväline tietotyöläisille, jotka ajattelevat paremmin kynän ja paperin avulla: Remarkable 2

remarkable2 tablet käsinkirjoittamiseen

Jo pitkään kannettava tietokone on ollut yleisin väline tuottaa tekstiä, samaan aikaan kun tehokkaita tablet-tietokoneita, kuten iPad Pro, on kehitetty ymmärtämään käsinkirjoitusta ja kynällä ohjausta. Kummankin tietokoneen suunnittelun lähtökohta on kuitenkin tarjota yleispätevä työkalu moneen lähtöön. Norjassa puolestaan on suunniteltu tuote nimeltään Remarkable 2 siitä lähtökohdasta, että käsinkirjoituksella muistiinpanoja tekevä tietotyöläinen voi pitää laitteessa asiakirjansa ja myös muut kirjansa.

Remarkable 2 on norjalaisen yhtiön toinen versio kirjoituskäyttöön suunnitellusta tabletista. Ensimmäinen tuote tuli markkinoille 2017, joten insinööreillä on ollut mahdollisuus kerätä asiakaskokemuksia ja parannusehdotuksia uutta tuotetta varten. Keskeiset kehityskohteet uuden version suunnittelussa olivat: saada aikaiseksi maailman ohuin tablet, viiveen eliminointi kun erikoiskynällä kirjoitetaan ruudulle, näytön pintamateriaalin tuunaaminen paperin tuntuiseksi ja uusien sovellusten luominen, kuten käsinkirjoituksen muunto tekstiksi.

remarkable laite muistiinpanoille ja kirjoittamiseen

Tietokoneisiin voi asentaa sovelluksen, jonka avulla Remarkable-laitteessa olevia tietostoja voi siirrellä ja varmuuskopioida. Uutena ominaisuutena on mahdollisuus lähettää tietokoneelta tabletiin verkosta löytyneitä artikkeleita ja blogijuttuja. Google Chrome -selaimessa toimiva plugin osaa lähettää halutut verkkosivut tabletiin.

Vaikka Remarkable 2:n tekijät puhuvat tablet-laitteesta, siinä ei ole värinäyttöä eikä Android-ohjelmistoa. Laitteessa on e-kirjojen lukulaitteista tuttu 10.3 tuuman E ink harmaasävynäyttö. Sovellusohjelmisto on kehitetty Linux-käyttöjärjestelmän päälle kokonaan laitteen käyttötarkoitusta varten. Akun kesto on kaksikin viikkoa jos laitetta käytetään aktiivisesti kaksi tuntia päivässä.

Remarkable 2 on saatavilla ainoastaan valmistajan verkkokaupasta. Tätä kirjoittaessa tuotteen julkistustarjous on voimassa hintaan 399 euroa. Paketti sisältää myös erikoiskynän, suojakotelon ja toimituksen.

Katso Remarkable 2:n esittelyvideo:

Remarkable 2 tabletin keskeiset ominaisuudet

remarkable2 kynällä kirjoitetuille asiakirjoille, dokumentit
 • 10.3 tuuman harmaasävynäyttö perustuu E ink Carta teknologiaan.
 • Kuvapisteitä 1872 x 1404, 226 DPI pistetiheys.
 • Laitteen ulkomitat 187 x 246 x 4.7 mm.
 • Paino 403.5 g.
 • Kynää ei tarvitse ladata.
 • Kynän asennon ja kulman tunnistus, 4096 painetason tunnistus.
 • Prosessori 1.2 GHz dual core ARM.
 • 1 GB RAM.
 • 8 GB sisäistä tallennustilaa.
 • Wi-Fi 2.4 GHz and 5GHz
 • USB C portti.
 • Li-ion akku 3000 mAh.
 • Linux-ohjelmistosta kehitetty käyttöjärjestelmä Codex, joka on optimoitu käyttötarkoitukseen.
 • PDF ja Epub dokumentit ja e-kirjat.
 • Englanti tällä hetkellä ainoa kieli valikoissa.
 • Tiedostot on mahdollista synkronoida tabletin ja reMarkable-tietokonesovelluksen kesken. Saatavilla MacOS, Windows, iOS ja Android-laitteisiin.
 • Alla oleva video näyttää laitteen toimintaa kun käsitellään asiakirjoja ja kansioita:

Financial Post uutisoi.

erikoiskynällä voi pyyhkiä kuten kumilla (remarkable 2)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *