Matkaopas Etelä-Ruotsiin neuvoo parhaat paikat Göteborgissa ja länsirannikon saaristossa

matkaopas etelä-ruotsiin: kirjan aukeama

Monelle kirja-alan ihmiselle Göteborg on tuttu kaupunkikohde Pohjoismaiden suurimpien kirjamessujensa ansiosta. Mutta kuinka moni heistäkään on tutustunut Göteborgin ympäristöön, jossa viikingit ovat kulkeneet ja myös naapurimaiden kuninkaat saattoivat osallistua linnojen ja linnoitusten rakentamiseen koska pitivät maita ominaan. Turistille hienot vanhat linnoitukset ovat mahtavia nähtävyyksiä siinä missä rannikon kalastajakylät ja Göteborgin vanha kanavalla ympäröity keskusta.

Klaava Travel Guide matkaopassarjassa on julkaistu toinen painos englanninkielisestä Gothenburg and Sweden’s West Coast oppaasta. E-kirja on ladattavissa lukulaitteisiin, puhelimiin, tableteihin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Mitä vinkkejä matkaoppaan kirjoittajalla on matkailijalle, joka ei vielä ole etelä-Ruotsissa ja länsirannikolla vieraillut?

kansikuva: matkaopas Göteborg ja länsirannikko saaristo

Hienoin tapa maisemien puolesta saapua Göteborgiin on autolautalla. Suomesta tulevalle matkaajalle tämä ei ole kovin luonteva vaihtoehto, mutta jos on tulossa Tanskan kautta takaisin päin, lautta Frederikshavnista Göteborgiin on erinomainen reitti myös Tukholman kautta Suomeen. Göteborgia lähestyessään laivalta avautuu saaristonäkymä, ja viimeiset kilometrit mennään Göta-jokea ylöspäin kaupungin keskustaan.

Kun Göteborgin nähtävyydet on katsottu, niin sen jälkeen suosittelen rannikko- ja saaristokierrosta. Parhaat historialliset nähtävyydet, kuten linnoitukset löytyvät pieniltä paikkakunnilta länsirannikon alueelta. Viehättäviin kalastajakyliin ja historiallisiin paikkoihin pääsee teitä pitkin. Marstrandin komeaan linnoitukseen tosin on parin minuutin lauttamatka kun tie päättyy viimeiseen kylään (jossa on pysäköintitilaa).

Kesäkaudella merellä on runsaasti aktiviteettejä tarjolla. Keväällä ja syksyllä myös kalastetaan, vaelletaan kallioilla ja metsissä, jotka ovat hyvin erilaisia kuin Suomessa, pyöräillään ja pelataan golfia.

Matkaopas on saatavilla verkkokaupoissa, kuten Amazon ja Kobo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *