Näin helposti siirrät tekstiä paperilta tietokoneelle Google Lens -mobiilisovelluksen avulla

google lens app puhelimessa lukee käsinkirjoitetun tekstin, muuttaa tietokone tekstiksi

Jokainen, joka etsii vanhoja muistiinpanojaan paperipinoista tai kaivaa arkistohyllyjen kätköistä tiedonjyviä painetuista kirjoista osaa arvostaa innovaatiota millä työtä voi helpottaa. Google Lens -mobiilisovellus osaa nyt uuden tempun: ota puhelimella kuva käsinkirjoitetusta tai painetusta tekstistä, paina nappia, ja teksti ilmestyy tekstinkäsittelyohjelman normaalina tekstinä omalle tietokoneelle. Kätevää.

Google Lens -sovellusta moni on jo saattanut käyttää kääntämään sanoja vieraista kielistä. Puhelimen kameran kun osoittaa haluttuun sanaan, Lens yrittää löytää sanakirjasta (joka on Googlen palvelimilla Haminassa tai muualla) sille vastineen halutulla kielellä. Lens osaa myös tunnistaa esineitä ja esimerkiksi kasveja.

Uusi toiminto tekstin kopiointi paperilta tietokoneelle toimii Lensin avulla näin:

  • Avaa Google Lens app mobiililaitteessa.
  • Ota kuva sivusta tai paperista missä haluttu kirjoitus on. Valitse ruudulla väritettyä aluetta vetämällä tekstin kohta minkä haluat kopioida.
  • Kun teksti on valittu, klikkaa vaihtoehtoa kopioi tietokoneelle (copy to computer).
  • Varmista, että olet tietokoneella kirjautunut Google-tilillesi Chrome-selaimella.
  • Tälle tietokoneelle pitäisi tulla ilmoitus teksti kopioitu leikepöydälle (copied to your clipboard). Nyt teksti on käytettävissä missä tahansa ohjelmassa, kuten Word tekstinkäsittelyssä.

Katso tästä Googlen blogijutusta mitä kaikkea muuta Lens osaa.

Mitä Google Lens maksaa?

Uusin Google Lens vaatii toimiakseen kohtuullisen uuden puhelimen tai tabletin. Lähiympäristössäni olleet Android-laitteet, jotka olivat pari vuotta vanhoja eivät suostuneet uutta Lens applikaatiota asentamaan.

Google Lensin helppokäyttöinen tekstin kopointitoiminto paperilta tietokoneelle vaatii käyttäjää kirjautumaan tietokoneellaan samalle Google-tilille mikä mobiililaitteessa on käytössä. Lisäksi tietokoneella on oltava kirjautuneena nimenomaan Google Chrome -verkkoselaimella. Teknisesti elegantti ratkaisu, ja käyttäjälle helppo, joka myös takaa Googlelle lisää dataa käyttäjiensä tekemisistä, haluista, työstä ja elämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *