Tätä tilaa ei välttämättä heti tunnista kirjakaupaksi

ningbo-kaupungissa kirjakauppa. kuva x living

Kiina vaurastuu vauhdilla, ja se näkyy myös arkkitehtuurissa – aina katutason kaupoissa asti. Jos satunnainen matkaaja astuu sisään yllä olevan kuvan mukaiseen tilaan, hän ei välttämättä tiedä mihin on päätynyt. Kyse on kuitenkin ultramodernista kirjakaupasta Ningbo-nimisessä kaupungissa hieman Shanghain eteläpuolella.

Kiinalainen arkkitehtitoimisto X+Living suunnitteli kirjakaupan, joka avautui heinäkuussa 2020.

kuva x + living , kirjakauppa kiinan ningbossa

Melko tavanomaisen julkisivun ja pääovien jälkeen sisällä kahdessa kerroksessa on monta tilaa ja nurkkausta, joista jokainen on oman näköisensä. Lapsille on oma tila, kahvila löytyy ja monissa paikoissa on tuoleja joihin voi istahtaa tutkimaan tulevia ostoksia.

Jollekin saattaisi tulla mieleen myös moderni kirjasto kun katselee Ningbon kuvia.

X Living -toimisto on varsin ylpeä työstään, sillä esimerkiksi näin he kuvailevat aikaansaannostaan: ”Jos kirjakauppojen olemassaolo on todiste niiden merkittävyydestä, Ningbo Zhongshuge kulttuurin tilana täynnä esteettistä luovuutta on aktivoinut kaupungin kulttuurillisen elinvoiman.”

New Atlas raportoi.

Alla muutama kuva kaupasta, arkkitehtitoimiston sivulla niitä on lisää.

kuva x living. kirjakauppa ningbo
kirjakauppa kiina, ningbo. kuva x living.
kiina, ningbo, kirjakauppa. kuva xliving
kirjakauppa kiina, ningbo. kuva x living.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *