Syksyn 2020 kirja- ja digimessut kohtaavat yleisönsä verkossa

kirjamessut, kirjoja pinossa

Vuoden 2020 aikana olemme jo saaneet harjoitella konferensseihin, koulutuksiin ja monenmoisiin esittelytilaisuksiin osallistumista verkon kautta. Syksy 2020 jatkuu samoissa merkeissä sillä etenkin kirjojen ystävien odottamat vuotuiset kirjamessut ovat myös todenneet, että turvallisinta on kohdata yleisö ruudun välityksellä. Tässä syksyn aikataulu ja muutama vinkki osallistumiseen.

Turun kirjamessut on peruttu kokonaan. Järjestäjä ei lähtenyt rakentamaan tapahtumaa internetin varaan lainkaan, vaan toivottaa ihmiset tervetulleiksi Turun messuhalliin 1.-3.10.2021.

Digitaalisten pelien, demojen, taiteen, ja ohjelmoinnin suurtapahtuma Assembly on perinteisesti järjestetty jäähalli- tai messuhalli-kokoluokan tilassa, jossa osallistujat ovat tuijottaneet tietokoneidensa ruutuja, mutta nyt ruutuja katsellaan kotona. Ohjelmaa on vaikka kuinka: esports-turnauksia, cosplay online, asiantuntijoiden puheenvuoroja, ja paljon muuta. Päivämäärät ovat 14.-18.10.2020.

Helsingin kirjamessut ei toteudu Pasilan messukeskuksessa, vaan messuille osallistutaan internetissä mobiililaitteen tai tietokoneen avulla 22.-25.10.2020. Verkkomessuilla on ilmainen ja maksullinen osio. Ilman pääsylippua pääsee vierailemaan näytteilleasettajien osastoilla ja tilaamaan niitä parhaita messutarjouksia. Pääsylipun ostamalla pääsee katsomaan mistä kolmella ohjelmakanavalla kirjailijat puhuvat. Näiden esiintymisten nauhoitteet ovat myös jälkikäteen katsottavissa.

Suunnitelmat lanseerata ihan oikeat vuotuiset Tampereen kirjamessut, Kirjafestarit, olivat pitkällä, mutta pandemia muutti tilanteen. Järjestäjä siirsi messuja vuodella eteenpäin ajankohtaan 27.-28.11.2021. Tampereen kirjaviikko 23.-29.11.2020 Tampere-talolla kuitenkin tuo kirjallista ohjelmaa marraskuun maisemaan. Kirjaviikon ajatuksena on tarjota useita pieniä tilaisuuksia viikon aikana. Ohjelma täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *