Facebook käynnistää Gaming PC- ja mobiilipelit pilvipalveluna

facebook gaming pelit android puhelimessa

Monet digitaaliset pelit vaativat asentamisen tehokkaaseen konsoliin tai tietokoneeseen, jotta pelituntuma on kohdallaan. Siitä huolimatta pelialan trendi osoittaa pilveen. Isot teknologiayhtiöt ovat jo kehittäneet omat pilvipalveluina toimivat pelit. Google Stadia, Microsoft Xcloud, ja Sony Playstation Now tarjoavat jo satoja pelejä. Facebook haluaa mukaan, mutta miten?

Facebook esitteli uuden Facebook Gaming -pelipalvelun lokakuussa 2020 englannikielisessä blogissaan. Palvelu on vielä beta-vaiheessa, ja saatavilla ainoastaan joillakin alueilla Yhdysvalloissa. Lupaus saatavuuden laajentamisesta on kuitenkin jo annettu, joten myös Eurooppaan sitä voi odotella aikanaan.

Se suuri idea pelien tarjoamisessa pilvipalveluna on, että käyttäjien ei tarvitse ladata tietokoneelleen tai puhelimeensa mitään. He aloittavat pelin joko verkkoselaimella tai mobiililaitteessa jo olevalla Facebook-sovelluksella. Koska pelilogiikka on palvelimella jossain päin maailmaa, pelin joihinkin vaiheisiin väkisinkin tulee hieman viivettä olipa miten nopea verkkoyhteys tahansa.

Ensimmäiset pelit Facebook Gaming -pilvipalvelussa ovatkin sellaisia, jotka eivät kärsi mahdottomasti vaikka verkkoyhteys välillä tökkisi:

  • Asphalt 9: Legends
  • Mobile Legends: Adventure
  • PGA TOUR Golf Shootout
  • Solitaire: Arthur’s Tale
  • WWE SuperCard
  • Dirt Bike Unchained

Pelit ovat ilmaisia, joten Facebook jatkaa tutulla ansaintalogiikallaan: käyttäjien ei tarvitse siirtää rahaa yhtiölle, sillä se rahastaa käyttäjien henkilökohtaiset tiedot markkinointiyrityksiltä.

Toiminta- ja seikkailupelejä Facebookin pelivalikoimaan on odotettavissa vuonna 2021 – nämä ovat juuri niitä sovelluksia, joissa verkkoyhteyden nopeus ja luotettavuus on ensiarvoisen tärkeää. Pelin kehittäjästä riippuen niissä voi olla mainoksia tai lisäominaisuuksien ostomahdollisuuksia.

facebook gaming pilvipalvelu pc-peli näytöllä

Kaksi asiaa on syytä huomata Facebook Gaming -suunnitelmissa: Applen mobiililaitteet ja nimimerkin käyttö.

Facebook sanoo nimittäin suoraan, että ei näillä näkymin aio laittaa pelejä toimimaan iPad-tableteissa ja iPhone-puhelimissa. Syynä on Applen vaatimus saada 30% siivu myös pelaamisen aikana ostetuista lisäominaisuuksista.

Tietokoneet ja Android-tabletit ja puhelimet toimivat Facebook Gamingin kanssa.

Facebook on koko olemassaolonsa ajan pitänyt kiinni siitä, että käyttäjät ovat sosiaalisen median palvelussa omilla nimillään ja naamoillaan. Nyt kuitenkin pelipalvelun kohdalla yhtiö on valmis joustamaan sen verran, että sallii nimimerkkien käytön pelatessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisi naamioitua joksikin muuksi tuntemattomaksi ihmiseksi sillä Facebook tietää kuka peliin on kirjautunut.

Make Use of uutisoi.

One thought on “Facebook käynnistää Gaming PC- ja mobiilipelit pilvipalveluna

  1. onko tietoa miten klassikkopeli Leisure Suite Larrya voisi pelata tämän päivän alitteilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *