Vuoden 2020 parhaat tabletit kynällä muistiinpanojen tekemiseen ja luonnosteluun

remarkable 2 kirjoitus tablet
Remarkable 2.

Parin vuoden aikana kynällä muistiinpanojen tekemiseen, luonnosten piirtämiseen ja käsin kirjoittamiseen tarkoitettuja tablet-laitteita on tullut markkinoille sekä suurilta tietokoneyhtiöiltä että innovatiivisilta pieniltä valmistajilta. Tässä artikkelissa on katsaus vuoden 2020 aikana parhaiksi arvioituihin niin tablet-teknologialla kuin e-kirjojen lukulaiteteknologialla tehtyihin laitteisiin, jotka ovat kynäkäyttöön suunniteltuja.

Erikoiskynällä suoraan tietokoneen näytölle kirjoittaminen ja piirtäminen on ollut tuttua tekniikkaa jo pitkään. Kuitenkin vasta nyt kun kynällä kirjoitusmahdollisuus on tuotu 10 – 13 tuuman kokoisiin mobiililaitteisiin sille on löydetty yleisön mielenkiinto. Kirjailijat, tutkijat, opiskelijat, ja ylipäätään tietotyöläiset, jotka lukevat paljon ja kirjoittavat paljon ovat otollinen kohderyhmä näille laitteille.

Tyypillisesti tuotteet perustuvat jompaan kumpaan kahdesta teknologiasta:

  • Tablet-laitteisiin, joissa on värinäyttö ja valmistajasta riippuen Android, iOS, tai Windows-ohjelmisto.
  • Lukulaitteista tuttuun E ink -näyttöteknologiaan, joka osaa näyttää vain harmaasävyjä, mutta akkujen kesto on erittäin pitkä. Ohjelmistona on usein Android tai Linuxista räätälöity käyttöjärjestelmä.

Parhaat kynällä kirjoittamiseen suunnitellut tabletit

apple ipad 10.2, pencil kynä
Apple iPad 10.2.

Apple iPad 10.2 tuuman malli
Vuonna 2020 esiteltyyn 10.2 tuuman iPad-tabletiin voi hankkia lisälaitteena Apple Pencil -kynän. Sen avulla tabletista tulee piirtämiseen ja käsin muistiinpanojen kirjoittamiseen sopiva laite. iPad 10.2 perusmalli maksaa noin 400 euroa, mutta kynä on hinnoiteltu 100 euroon ja siitä ylöspäin. Apple Pencil -kynää on useita versioita, joten yhteensopivuuden kanssa oman tabletin kanssa on oltava tarkkana.

microsoft surface go 2 tablet
Surface Go 2.

Microsoft Surface Go 2
Microsoft Surface Go 2 on 10.5 tuuman kokoinen ja tabletin näköinen Windows-tietokone. Laitteessa on Windows 10 Home käyttöjärjestelmä, eli aivan sama ohjelmisto mikä kannettavissa ja pöytätietokoneissa on. Surface Go 2 -laitteessa Windows 10 Home täytyy käyttöönotossa aktivoida erikseen. Surface Pen -kynä (hinta noin 110 euroa) tekee laitteesta kirjoitus- ja piirtämisalustan. Surface Go 2 perusmallin hinta on noin 480 euroa. Täältä löytyy arvio Surface Go 2:n käyttökokemuksista.

samsung galaxy tab s6 lite ja S pen
Samsung Galaxy Tab S6 Lite ja S Pen.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Samsungilla on laaja valikoima tablet-laitteita, joista jotkut ovat yhteensopivia S Pen -erikoiskynän kanssa. Tab S6 Lite on 10.4 tuuman kokoinen tablet, jonka hinnoittelu lähtee 400 eurosta. Mobiililaitteissaan Samsung käyttää pääasiassa Android-ohjelmistoa, kuten myös tässä tapauksessa. S Pen -kyn maksaa noin 50 euroa.

Techlicious arvioi mainitut kolme tabletia hinta/laatu suhteessa parhaiksi tuotteiksi kynällä kirjoittamista ja luonnostelua varten.

Parhaat E ink -näytöllä varustetut kirjoitusalustat

Remarkable 2
Norja voi olla paremmin tunnettu jostain muusta kuin innovatiivisesta elektroniikkateollisuudestaan, mutta nyt näyttää siltä, että siellä on kehitetty suosittu tuote. Remarkable 2 on alkusyksystä 2020 myyntiin tullut 10.3 tuuman kokoinen nimenomaan kirjoittamiseen suunniteltu tablet. Näyttönä on harmaasävyjä toistava E ink, joka teknologia on käytössä e-kirjojen lukulaitteissa. Tuotteen parin vuoden takainen ensimmäinen versio oli lupaava, mutta tämä toinen miellyttää erityisesti paperi-kynä menetelmästä riippuvaisia ihmisiä. Laitteeseen on onnistuttu luomaan saman tyyppistä tuntua. Hinta tällä hetkellä 400 euroa ja kynä 59 euroa.

Alla video, jossa esitellään kattavasti Remarkable 2:n ominaisuuksia:

Onyx Boox Nova 2
Onyx on kiinalainen yhtiö, joka kehittää kiivaasti omia tuotteitaan maailman lukulaitemarkkinoille. Jakelukanavia yhtiöllä on niukasti, jonka vuoksi Euroopassa merkki ei ole kovin tunnettu, mutta Aasiassa tuotteet ovat kaupoissa ja Yhdysvalloissa Amazon.com toimittaa niitä. Onyxin tuotevalikoima on laaja: 6 tuuman peruslukulaitteista edistyneisiin 13 tuuman luku- ja kirjoitusalustoihin. Onyx Boox Nova 2 on sopiva muistiinpano- ja kynällä luonnostelulaite sille, joka haluaa hieman pienemmän vimpaimen. Nova 2 on 7.8 tuuman kokoinen, Android-ohjelmistolla toimiva laite. Esimerkiksi Aliexpress-kaupassa hinta liikkuu 300 dollarin tuntumassa.

All video, jossa Onyxin laitteita tiiviisti seuraava asiantuntija arvioi Boox Nova 2:n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image