Kuukauden kirjauutisia: 7.8 tuuman lukulaite värinäytöllä, Blogistanian parhaat kirjat, yksi kirjasto riittää koko kansalle

seinäjoki, apila-kirjasto

Sähköisten lehtien, kirjojen ja äänikirjojen kysyntä kirjastoissa hypännyt uudelle tasolle

Joissakin kunnissa digitaalisten kirjojen lainaus kasvoi vuonna 2020 yli 100%, joissakin hieman maltillisemmin. Trendi ei kuitenkaan ole uusi: 2014-2019 sähköisen lainaamisen kasvu oli yli 300%. Ilolla huomioimme myös Opetus- ja kulttuuriministeriön projektin ”Yleisten kirjastojen digitaalisen median palvelukonseptihanke”, jossa alustavasti suunnitellaan Suomeen yhtä sähköistä kirjastoa koko kansalle.

Pocketbook markkinoi 7.8 tuuman värinäytöllä varustettua lukulaitetta

Puoli vuotta sitten Pocketbook esitteli värillisen kuuden tuuman kokoisen e-kirjojen lukulaitteen. Hieman hailakat värit ovat, mutta ei lukulaitteella ole tarkoitus elokuvia tai valokuvia katsella. Nyt on vuorossa 7.8 tuuman kokoinen värinäyttö, jossa värit ovat hieman parantuneet (katso video tämän artikkelin lopussa).

Elisa Kirja muutti kuukausimaksullisen tilauspalvelun sisältöä ja hintaa

Elisa Kirja päätti seurata naapurimaan tilauspalvelujen mallia, ja laittaa äänikirjat kuukausimaksullisen palvelunsa kärkeen. E-kirjat tulevat valikoimaan myös. Kirjoja voi kuunnella ja lukea niin paljon kun ehtii, kuukausihinta tosin nousi.

Vuoden 2020 Blogistania Finlandia -kirjat valittu

Kirjabloggaajat äänestävät vuosittain parhaat kirjat Blogistania-tapahtumassa. Vuoden 2020 kirjat laitettiin järjestykseen helmikuussa 2021.

Matkaopas Valencia, Espanja

Espanjalla on suunnitelmat valmiina miten maan lähes suljettuna ollut turismikoneisto käynnistetään palvelemaan matkaajia kesästä 2021 alkaen. Maan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia on äskettäin voittanut esimerkiksi ulkomaille muuttaneiden expat-työntekijöiden suosikkikaupungin tittelin, ja se on yksi Euroopan kasvavista matkakohteista.

Lue tämä ennen kuin tuntematon henkilö soittaa ja haluaa sinun asentavan tietokoneeseesi jotain

Varsinkin Microsoftin asiantuntijoiksi tekeytyneet henkilöt soittavat ja lähettävät sähköpostia myös satunnaisille suomalaisille ihmisille. Artikkeli kertoo mistä siinä oikeasti on kyse, mutta soittajan neuvoja ei pidä noudattaa missään tapauksessa.

Luovien alojen ammattilaiset tiukilla pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi Suomessa

Yle selvitti pandemian vaikutusta teatterin, kuvataiteiden, musiikin, elokuvien ja kirjallisuuden ammattilaisten työmahdollisuuksiin ja tuloihin. Parhaiten ovat pärjänneet televisiotuotannoissa mukana olevat ammattilaiset ja myös hyvin edennyt kirjamyynti on pitänyt alan osaajajoukkoa työllistettynä. Suunnilleen kaikilla muilla media-aloilla on mennyt kehnosti.

Videolla vertaillaan Pocketbookin 6 ja 7.8 tuuman värinäytöllisiä lukulaitteita ja harmaasävynäytön Amazon Kindleä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *